ŽÁČEK, M. Mobile IPv6 v prostředí OPNET Modeler [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Skořepa, Michal

Student pracoval velmi samostatně, řadu závažných problémů vzniklých při řešení dokázal odstranit. Hojně také využíval konzultací s členy výzkumné skupiny QoSIP doc. Molnára. Ačkoliv by se mohlo zdát, že zadaní práce není zcela splněno, jelikož student neimplementoval celý protkol FMIPv6, jsem s jeho prací velmi spokojen. Za zdánlivě nevýznamnou implementací pouhých dvou signalizačních zpráv protokolu FMIPv6 stojí velmi mnoho práce, jejíž objem nebylo možno při formluaci zadání odhadnout. Práci hodnotím počtem bodů 95 a známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Růčka, Lukáš

Student v práci podrobně rozebral a analyzoval standardní protokol MIPv6, tak i protokoly FMIPv6, HMIPv6, F-HMIPv6. Dále byla provedena konfigurace a simulace standardního schéma MIPv6 v prostředí OPNET Modeler. Následně student provedl analýzu zdrojových kódů a pokusil se o implementaci protokolu FMIPv6 do stávajícího modelu MIPv6. Z důvodu složitosti implementace provedl student pouze implementaci spouštění protokolu FMIPv6 z linkové vrstvy a výměnu zpráv RtSolPr a PrRtAdv protokolu FMIPv6. V textu práce je uveden také návrh postupu pro dokončení implementace celého protokolu. Tímto sice student nesplnil celé zadání práce. Ovšem odvedená práce na implementaci velmi převyšuje obsahem a kvalitou běžný průměr. Především oceňuji detailní popis konfigurace, modifikací a dalších kroků souvisejících s dodatečnou implementací protokolu. Odborná úroveň práce je na vysoké úrovni. Interpretaci výsledků považuji za dobrou. Formální stránka práce vykazuje několik drobných nedostatků. Jsou především uvádění nejednotných zkratek (např. Wi-Fi, wi-fi), umisťování názvů obrázku do nadpisů, nepříliš vhodné umisťování obrázků do textu (obr 7.9, 7.10, 7.11) a neúplný seznam zkratek. Z důvodů výše uvedených hodnotím práci za A (92 bodů).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce A 9/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Odborná úroveň práce A 49/50
Splnění požadavků zadání C 15/20
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 32080