VACEK, J. Porovnání nabídkových cen nemovitostí v příhraničních oblastech ČR – Rakousko [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Sopoušek, Milan

Diplomová práce je pečlivě zpracována, je přehledná a po grafické stránce na velmi dobré úrovni. Student přistupoval ke zpracování diplomové práce velice iniciativně a zodpovědně. Drobné nedostatky jsou důsledkem malých zkušeností s oceňováním a malých znalostí a zkušeností s realitním trhem. Otázky a náměty k obhajobě: - způsob stanovení obvyklé ceny (vyjmenujte a popište jednotlivé metody) - vliv velikosti rodinného domu na výši obvyklé ceny

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hlavinková, Vítězslava

Práce se zabývá zajímavou problematikou, náročnou na orientaci na rakouském realitním trhu. Práce je vypracována svědomitě, na požadované úrovni, na dostatečném teoretickém základu. V rámci zpracování praktické části byl pro demonstraci rozdílů oceněn rodinný dům metodou přímého porovnání v ČR a Rakousku a vyhodnocena databáze 8+8 srovnávacích objektů, včetně ověření absence extrémů v databázích Grubbsovým testem

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Práce je zpracována v dostatečném rozsahu, v souladu se zadáním.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Zvolený přístup k dosažení cíle je adekvátní, teoretická část je zpracovaná na velmi dobré úrovni.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Použité metody jsou běžně užívané, podklady byly zpracovány pečlivě.
Obtížnost a správnost řešení A Celkový přístup je po odborné stránce správný.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce je přínosná pro zorientování se ve vymezeném segmentu trhu v příhraničních oblastech ČR a Rakouska, a zejména zjištění, jaké jsou rozdíly v postupu nabývání nemovitostí v ČR a Rakousku.
Odborná jazyková úroveň A Autor používá odborné termíny ve správném kontextu.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Grafická úprava práce je na dobré úrovni.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 48889