VEDRA, L. Algoritmus pro rozeznání řečových příkazů na mikrokontroléru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Zbyněk

Bakalářská práce se zabývá poměrně složitým tématem, kdy aplikace s rozpoznáváním příkazů je provozována na hw s velmi malým výpočetním výkonem. Úkolem studenta bylo prozkoumat implementaci existujícího projektu a vytvořit funkční variantu s odpovídajícím popisem jako odrazový můstek k dalším podobně zaměřeným projektům. Toto se mu podařilo poměrně úspěšně. Vlastní práce pak vykazuje menší nedostatky v popisu hlavně teoretických podkladů. Vzhledem k důrazu na funkční aplikaci se však některá opomenutí dají prominout.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) D 12/20
Formální zpracování práce D 13/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
78

Posudek oponenta

Šrámek, Petr

Předložená bakalářská práce je rozdělena do pěti dílčích částí zabývajících se různými problematikami potřebnými pro konstrukci jednoduchého ovladače pomocí hlasu. Rozdělení je provedeno logicky a přehledně. Nechybí zde dobrý teoretický základ a také popis konkrétního postupu návrhu a realizace, součástí je rovněž kapitola věnovaná měření parametrů navrhovaného zařízení, interpretaci změřených výsledků a optimalizaci parametrů. Předností práce je, že pro každou řešenou část se student snažil nalézt a popsat více různých přístupů nebo možností z nichž pak vybíral ty nejvhodnější. Této bakalářské práci je nutno vytknout velké množství formálních chyb - jde o překlepy, typografické chyby, nejednotný styl citací, zrcadlové výkesy pro desky plošných spojů atd. Dále v části 3.4.1 v popisu vytváření otisku příkazu v PC není jasně uvedeno, zda je navzorkovaný signál decimován z 8 kHz použitých v PC na 4 kHz použité v MCU.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Formální zpracování práce E 5/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Odborná úroveň práce B 41/50
Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 33303