HASOŇOVÁ, M. Procesy přípravy a charakterizace objemového materiálu z prášků Mg a Zn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Doležal, Pavel

Diplomová práce Bc. Michaely Krystýnové byla zaměřena na procesy přípravy objemového materiálu z práškového Mg a Zn. Diplomantka zvládla značně rozsáhlou mezioborovou problematiku, kvalitním a účelným způsobem využila celou řadu literárních zdrojů a pramenů při zpracování rešeršní části práce. V rámci experimentální činnosti se měla studentka zabývat procesem slinování při lisování za tepla z práškových směsí. Nad rámec zadání se studentka věnovala i problematice vrstevnatých materiálů. Výsledky experimentů Bc. Michaela Krystýnová precizně zpracovala a vyhodnotila. Studentka pracovala samostatně, případně dle pokynů vedoucího práce a svojí pílí, pracovitostí a pečlivostí úspěšně zvládla velmi aktuální problematiku v oblasti práškových materiálů. Závěrečná práce Bc. Michaely Krystýnové na téma „Procesy přípravy a charakterizace objemového materiálu z prášků Mg a Zn“ svým rozsahem, kvalitou a úrovní zpracování prokazuje schopnost studentky samostatně a tvůrčím způsobem řešit odbornou problematiku. Doporučuji tedy diplomovou práci Bc. Michaely Krystýnové přijmout k obhajobě s celkovým hodnocením A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Využívání konzultací při řešení práce A
Závěry práce a jejich formulace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Pacal, Bohumil

1) Jaký je vliv doby spékání při dané teplotě a použitém tlaku na kvalitu spékaného materiálu? 2) Porovnejte závislost meze pevnosti v ohybu na lisovacím tlaku u Mg a Zn prášků při teplotě 400oC a zdůvodněte charakteru jejich průběhu! 3) Jaké jsou možnosti difuze zinku a hořčíku pro vznik intermetalických fází a jejich využití ve spékaných práškových směsích Mg+Zn?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 87282