ŠPIDLA, A. Podpora projektování sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Pelka, Tomáš

Zadání bakalářské práce bylo splněno. Student provedl popis metodiky návrhu sítě se všemi náležitostmi včetně tvorby dokumentace nebo volby adresování. Praktická část je zaměřena na implementaci metodiky popsané v první části práce formou webové aplikace. Vytvořená aplikace není technicky příliš složitá, více méně se jedná o statické stránky, které uživatele provedou návrhem počítačové sítě. Přístup studenta k zadanému problému, byl profesionální a samostatný. Relativně pružně reagoval na veškeré výtky a připomínky vedoucího diplomové práce. Po formální stránce jsem v práci shledal jen drobné formální nedostatky. Navrhuji hodnocení C/79.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání C 37/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
C
Body
79

Posudek oponenta

Jeřábek, Jan

Zadání práce bylo splněno jen částečně, např. zhodnocení metodik návrhu sítí jsem v práci nenalezl. Teoretická část je psána spíše ve stylu obsáhlého článku v časopise nebo tzv. "best-practise", prakticky bez odkazů na literaturu, z které bylo čerpáno. Občas se v práci vyskytují nešťastné formulace, jako např. "každý už určitě slyšel o skupině privátních adres…". Bez praktické části se jedná pouze o rešerši, byť poměrně zdařilou. Vytvořená aplikace je spíše webovými stránkami textového charakteru, shrnujícími důležité poznatky pro návrh sítě. Ze zadání lze tušit, že student měl být výrazně ambicióznější v rozsahu a funkcích vytvořené aplikace. Celkově lze říci, že požadavky na bakalářskou práci jsou však splněny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání E 10/20
Odborná úroveň práce E 25/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
E
Body
55

Otázky

eVSKP id 32262