KUBÍČKOVÁ, E. Strukturní a morfologická charakterizace polyamidových spon [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Bálková, Radka

Slečna Eva Kubíčková zvládla dobře zpracování rešerše a velmi dobře základní charakterizaci porušených a neporušených polyamidových spon. Pro pomalejší postup práce už ale víc měření, která by více prohloubila vhled do strukturního rozdílu spon, nestihla. Zpracování dat je zvládnuto velmi dobře, jejich prezentace je však základní, chybí větší slovní provázanost výsledků a diskuze. Závěry práce jsou sepsány dobře. Cenné jsou poznatky o změně struktury polyamidu po kondicionaci za zvýšené teploty a po jeho roztavení a prudkém zchlazení. Protože práce obsahuje všechny předepsané části a definované cíle byly splněny, doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Studium literatury a její zpracování C
Využití poznatků z literatury C
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Závěry práce a jejich formulace C
Využívání konzultací při řešení práce B
Celkový přístup k řešení úkolů C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Poláček, Petr

Diplomová práce se zabývá materiálovou charakteristikou polyamidových (PA) spon vyrobených postupně během necelých posledních dvou desetiletí s cílem stanovit typ PA a jaká je pravděpodobná příčina jejich porušení. Stručná teoretická část pojednává o jednotlivých typech PA. Krátce hovoří o jejich degradaci. Vzhledem k tématu práce ale mohla být včleněna o trochu rozsáhlejší část zabývající se právě degradací PA. O jednotlivých typech PA by bylo vhodnější se zmínit hned na začátku teoretické části ještě před kapitolou o degradacích. V experimentální části jsou postupně prezentována data z měření pomocí termo-gravimetrické analýzy (TGA), ATR-FTIR analýzy, TGA s FTIR rozkladných plynů a rentgenové difrakční analýzy. Výsledky potažmo možné příčiny prasknutí spon jsou uspokojivě diskutovány.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce C
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace D
Úroveň jazykového zpracování C
Formální úroveň práce – celkový dojem C
Závěry práce a jejich formulace C
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 91314