BUGÁR, L. Vestavný systém s komunikačním rozhraním NFC a Wi-Fi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Horák, Karel

Pan Bugár pracoval poctivě, v podstatě i důsledně, konzultace využíval pravidelně podle domluvy a průběžně plnil dohodnuté úkoly. Nicméně zapracovat by měl na lepším konceptu své práce, tím myslím plánování činností obecně, rozvržení etapy studia a experimentů tak, aby jedno navazovalo plynule na druhé a nemusel se tak často vracet k už zdánlivě ukončeným částem (např. zpětné doplňování teoretické rešerše během experimentování s už hotovým fyzickým přípravkem, časté změny DPS apod.). Obsahově bylo ale nakonec zadání práce splněno bez výhrad, navíc jde o velmi praktickou práci průběžně kontrolovanou firmou URC-Systems, odkud zadání původně vzešlo. Samotný dokument diplomové práce by mohl být lepší. Práce je vzhledem ke své výrazné praktické povaze přezdrojována (76 zdrojů na omi stranách), což je způsobeno častou citací i jen krátkých článků z Internetu např. citace izolovaných jednoduchých hesel Wifi nebo Wifi-dosah z Wikipedie apod. Existuje i kompaktní a spolelivější literatura zahrnující pojmy NFC, IoT, RFID, WiFi a příbuzné a to od teorie až po ukázky aplikací. Dále vývojové diagramy od str. 60 nejsou dobře čitelné a přehledné, mohlo jim být věnováno klidně i více prostoru. Odevzdaná diplomová práce je velmi dobrá, zařízení je funkční a hlavně pan Bugár nepostrádá inženýrský entuziasmus, čili doporučuji práci prezentovat před komisí.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Valach, Soběslav

Předložená diplomová práce se zabývá návrhem a konstrukcí embedded systému s bezdrátovou komunikací rozhraním WI-FI a NFC. Práce je logicky rozdělena do kapitol, které reflektují zadání. První část práce je zaměřena na srovnání a výběr vhodných komponentů (porovnání několika typů embedded systému včetně vlastní koncepce). Kapitola č. 3 je zaměřena na vlastní řešení, výběr vhodných součástek, výpočet jejich hodnot a návrh plošného spoje (cca 20 stran). Kapitola č. 4 je věnována programovému vybavení určenému pro komunikaci se serverem a obsluhu připojených periferii (cca 15 stran). Poslední kapitola je věnována ověření funkce navrženého řešení od verifikace funkce teplotních senzorů po prostorové pokrytí RF signálu. Diplomová práce je zpracována na velmi dobré úrovni, splňuje všechny body zadání, obsahuje kompletní dokumentaci k DPS, schéma zapojení a zdrojové kódy. Diplomové práci lze vytknout drobné nedostatky ve pracovávaném textu a chyby v oblasti návrhu schématu a DPS (absence blokovacích kondenzátoru a filtru).

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 94484