PUCZOK, V. Zdroj vysokonapěťových pulzů pro elektroporaci buněk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Červinka, Dalibor

Práce se zabývá poněkud netradiční problematikou buněčné elektroporace, jejíž výzkum v současnosti probíhá na půdě radiogické kliniky FN Brno. Úvod práce představuje rešerši současného poznání v této oblasti z pohledu elektrotechniky, další části pak popisují vývoj nové řídicí jednotky pro inovovaný prototyp elektroporačního zdroje. Celkově má práce velmi dobrou úroveň. Její první část přestavuje jakýsi prvotní vhled do dané problematiky, který má pro celý vývojový tým velkou hodnotu. Druhá část dokumentuje množství práce, které vedlo k vytvoření kompletně nového digitálního řídicího a diagnostického modulu přístroje. Ke všem zadaným úkolům přistupoval diplmant velmi zodpovědně a komunikace s tím byla zcela bezproblémová.

Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Martiš, Jan

Práce se zabývá teorií elektroporace, představením komerčního elekroporačního přístroje Nanoknife a dále představením přístroje vyvinutého na FEKT UVEE. Hlavní realizační náplní práce je zhotovení nové procesorové řídicí desky s uživatelským rozhraním pro zadávání parametrů elektroporace, spolu s měřením výstupních veličin, možností synchronizace na pulzy EKG, rozhraními pro připojení různých periferií apod. Věcné hodnocení: Práci není v podstatě co vytknout, všechny problémy jsou jasně vysvětleny, student používá odpovídající styl a prostředky pro řešení práce. Teorie je důkladně a do detailů popsána, totéž platí o praktické části (popis zapojení a softwaru). SPST není dvoupólové relé (strana 51)... Formální hodnocení: Úprava práce je velmi dobrá. Malé výtky mám pouze k určitým formálním nedostatkům - např. místy příliš dlouhé názvy obrázků narušující text práce, někdy nevhodně vložené obrázky (rozpůlení věty), jednotky se nepíšou kurzívou. Přídavné jméno "řídicí" se píše s krátkým druhým "i" (v hlavních nadpisech to působí rušivě). Všechny body zadání byly v práci splněny. Celkově se jedná o kvalitní práci a doporučuji ji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 91289