SÁČEK, P. Analýza a řízení rizik technologických etap výstavby zděných konstrukcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Vymazal, Tomáš

Diplomová práce je zpracována na velmi dobré úrovni a naplňuje požadavky na závěrečnou magisterskou práci. Práce je členěna jasně a přehledně do logických celků, závěr práce je konkrétní. Diplomant prokázal schopnost efektivně řešit zadanou úlohu. Práci hodnotím stupněm "B" a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomová práce naplnila cíle zadání a svým rozsahem odpovídá požadavkům na závěrečnou magisterskou práci.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretická část je zpracována jasně a přehledně a je členěna do kapitol a podkapitol v logických celcích. Podle mého názoru je však zbytečně rozsáhlá.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Analytická část je zpracována přehledně, užité metody jsou adekvátní řešenému problému. Nemám zásadní připomínky.
Odborná úroveň diplomové práce B Obecně je diplomová práce na velmi dobré odborné úrovni. V některých případech jsou ne zcela přesně užité termíny (např. maltová směs, jakost).
Přínos pro praktické i teoretické využití B V diplomové práci jsou užity metody a nástroje managementu rizik, které mohou sloužit jako vodítko pro další technologie či subjekty. Masové rozšíření do stavební praxe nepředpokládám.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Práce s literaturou je na velmi dobré úrovni, zdroje jsou řádně citovány v souladu s výše uvedenými normami.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Formální úprava je na první pohled na velmi dobré úrovni, kterou snižují některé formální nedostatky. Skenování tabulek je nekvalitní. V obsahu jsou některé nadpisy psány kurzívou, jiné ne. Obrázek 10 se v uvedené literatuře nevyskytuje. Velké mezery mezi odstavci způsobují optickou roztříštěnost textu.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Bednářová, Bronislava

Diplomová práce splnila vytyčené cíle a diplomant prokázal, že dokáže získané schopnosti aplikovat při řešení reálné problematiky. Práce je na vysoké úrovni a drobné nedostatky nebrání nejlepšímu hodnocení "A". Doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Diplomová práce splňuje stanovené cíle a rozsah zadání.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Přístup k řešení diplomové práce je správný.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Diplomová práce vychází z reálného prostředí a je zpracována na vysoké úrovni. Velmi kladně hodnotím použití softwaru BowTieXP.
Obtížnost a správnost řešení B Diplomová práce je řešena správným postupem a byly využity vhodné metody a nástroje managementu rizik.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Diplomová práce vychází z reálného prostředí - realizace bytového domu. Výstupy této práce mohou být pro další realizace staveb přínosem.
Odborná jazyková úroveň B Diplomová práce je po jazykové stránce zpracována na velmi dobré úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Důvodem sníženého hodnocení je nekvalitní zpracování obrázků v teoretické části a nejednotná úprava textu.
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 91444