NAVRÁTILOVÁ, M. Analýza rozhodujících vlivů na hodnotu vybraných rodinných domů v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosná, Milada

Studentka během roku konzultovala a pracovala pečlivě. Práce by byla přínosnější, pokud by studentka používala korektněji odborné pojmy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Studentka splnila zadání v plném rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C Studentka se zabývala pojmy a legislativou. V práci nejsou přesně a správně používány některé vymezené pojmy, zejména se jedná o záměnu pojmů obvyklá cena a tržní hodnota.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody C V analytické části studentka používá některé špatně definované pojmy, což nepřispívá k přehlednosti práce. Zejména ve vyhodnocení výsledků dochází k chybám (str. 68).
Odborná úroveň diplomové práce B Práce je na dobré úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Práce je logicky rozdělena a uvádí do problematiky. Studentka použila běžné způsoby ocenění.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Odkazy na literaturu studentka neuvádí zcela správně.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C V práci jsou nedostatky ve formální a typografické úpravě.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hlavinková, Vítězslava

Rozsah práce je velký a výsledy jsou prezentovány přehledně. Práce je vypracována svědomitě, nicméně mohla být obsáhleji vysvětlena kritéria srovnatelnosti rodinných domů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B Práce je zpracována odpovídajícím rozsahu, v souladu se zadáním.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce C Přístup mohl být komplexnější, nejsou uvedeny další možné eventuality ocenění.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Práce je obsáhlá, na dobré úrovni.
Obtížnost a správnost řešení C Byly použity běžné metody ocenění, rozsah práce je adekvátní.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Hlavní přínos předkládané práce spočívá v praktickém využití.
Odborná jazyková úroveň C V práci nejsou vždy použity odborné termíny ve správném kontextu.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Grafická úprava je na dobré úrovni.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 91550