HŘEBÍČEK, Z. Klasifikace obrazů s pomocí hlubokého učení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Mašek, Jan

Jedná se o velmi zdařilou práci. Student přistupoval k řešení práce velmi zodpovědně a pravidelně konzultoval další postup. Dále se dokázal dobře vypořádal s množstvím vzniklých problémů. V práci je velmi dobře popsána teorie současné problematiky klasifikace obrazů s pomocí hlubokého učení. V praktické části byly otestovány prostředí pro hluboké učení a dále navrženo vlastní rozhraní pro detekci a klasifikaci objektů v obrazech. Práce je přínosem a navrhuji známku A/100 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Přinosil, Jiří

Diplomová práce se zabývá využitím hlubokých konvolučních neuronových sítí pro klasifikaci obrazů. Jedná se o poměrně aktuální problematiku, která je předmětem výzkumu mnoha vědeckých institucí a vyžaduje znalosti návrhu a využití konvolučních neuronových sítí. Značná část samotné práce je tak věnována teoretickému rozboru problematiky DCNN a je zpracována dostatečně stručně a srozumitelně. V praktické části je pak předveden vlastní návrh DCNN a její natrénování pomocí velké škály trénovacích vzorů (cca 1 mil.) a provedeno testování za účelem stanovení celkové přesnosti systému. V této části bych navíc uvítal rozsáhlejší popis nastavení jednotlivých parametrů systému včetně případného zdůvodnění. Po formální stránce je práce na velmi dobré úrovni s minimálním výskytem chyb.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 93792