FLIMEL, P. Softwarově definované sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Filka, Miloslav

Student Bc. Peter Flimel zpracoval téma Softwarově definované sítě se zaměřením na optické sítě. Při řešení projektu se seznámil s aktuální problematikou a provedl praktické simulace, které zpracoval a uceleně sepsal. Student pracoval průběžně, zpracoval simulační schéma v OMNeT++. . Jeho přístup k zadanému úkolu i vystupování hodnotím velmi kladně.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Smékal, Zdeněk

Cílem diplomové práce byl návrh softwarově definované optické sítě, její implementace ve vhodném prostředí a vyhodnocení souladu výstupů simulace s teoretickými předpoklady. Cíle diplomové práce byly splněny. Celý systém byl implementován v prostředí Omnet++, přičemž samotná logika technologie sítě SDN byla naprogramována v jazyce C++. Diplomová práce je po stránce obsahové psána stručně, ale výstižně, a je na dobré odborné úrovni. Byla simulována komunikace mezi dvěma počítači při spolupráci elektrické a optické domény. Výsledky simulace odpovídají teoretickým předpokladům. Softwarové sítě mají využití v zjednodušení, zabezpečení a zvýšení efektivnosti sítí. Po stránce formální je práce také na dobré úrovni, snad vysvětlení anglických zkratek mohlo být uvedeno v seznamu zkratek, aby nemuselo být několikrát opakováno v textu.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 93807