FILGAS, J. Kmitočtové filtry s netradiční kombinací aktivních prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Jeřábek, Jan

Student pracoval a konzultoval dostatečně intenzivně a jeho práce splňuje požadavky na bakalářskou práci. Ne všechny z navržených zapojení jsou v praxi dobře použitelné. Všechny výsledky simulací jsou detailně komentovány. Zadání práce se podařilo z velké části splnit, celkově lze říci, že studentovi se podařilo do dané problematiky proniknout relativně dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 34/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 14/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
74

Posudek oponenta

Herencsár, Norbert

Student Jaroslav Filgas ve své bakalářské práci se zaměřil na návrh filtrů různými kombinacemi aktivních prvků. Při návrhu všech 5 zapojení byla použita metoda autonomních obvodů. Chování zapojení bylo ověřeno počítačovou simulací v prostředí OrCAD PSpice. Výsledky simulací jsou dostatečně diskutovány, z práce ovšem není jasné, jaké simulační modely byly použity. Literatura v práci je dostatečně citována, i když [1] a [2] se shodují. Formální stránka práce i grafická úprava je na průměrné úrovni. Některé obrázky mají nízkou kvalitu. Rozsah práce odpovídá stanoveným kriteriím. Celkově práce splňuje požadavky kladené na bakalářskou práci, zadání bylo ve velké části splněno a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce C 36/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
C
Body
73

Otázky

eVSKP id 32280