SÁDOVSKÁ, K. Analýza vybraného podnikatelského subjektu pomocí vybraných metod a návrhy na zlepšení zjištěného stavu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanušová, Helena

Při obhajobě doporučuji zodpovědět následující otýzky: 1. Zdůvodněte použití ukazatelů likvidity a rentability 2. Podrobněji rozeberte návrh na zlepšení zpětné vazby k zákazníkům

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Zvolený postup řešení je logický a stanoveným cílům práce. V teoretických východiscích autorka opomenula uvést obecné metody poznání (např,analýzu syntézu, dedukci), ačkoli je v práci používá.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C V analytické části jsou u kap. 2.2 - 2.5 poznatky z analýz shrnuty do závěrečného zhodnocení, což usnadnilo vyvozovat závěry, které se staly východiskem pro formulování návrhů a opatření. V kap. 2.7 autroka vyhodnocuje stávající strategii SWOT, ale zároveň (viz str. 97 4.řádek zdola) zde doporučuje přijmout strategii jinou, je zřejmé, že tato část patří do návrhové části práce - tedy kap. 3.
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Teplá, Jana

Vzhledem ke svému pracovnímu zaměření spolupracuji v dílčích částech s hodnoceným podnikem a mohu konstatovat, že provádět analýzu takto velkého podniku je velmi náročné. S ohledem na rychlý vývoj tržního hospodářství, bych doporučila podniku provádět analýzy pravidelně v předem stanovených časových úsecích.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 90884