ŠABÍK, M. Analýza jízdních manévrů vozidel za snížené adheze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Tokař, Stanislav

Předložená práce splňuje zadání a obecné požadavky na diplomovou práci magisterského studia. Student prokázal dostatek aplikačních schopností, že je schopen samostatně řešit a písemně prezentovat zadaný inženýrský problém. Během zpracování práce student konzultoval s vedoucím a rady účinně zapracoval.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomant splnil všechny stanovené cíle práce. Také rozsahem práce splňuje kritéria na VŠKP tohoto typu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A V teoretické částí student popsal problematiku adheze a ovlivňujících vlivů. V závěru teoretické části provedl rozsáhlé srovnání dnes používáných hodnot adheze pro různé povrchy využívané v soudně inženýrské praxi.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Diplomant provedl soubor různorodých měření pro možnosti získání adhezních vlastností různých povrchů (brzdnou zkoušku, měření akcelerace, kruhovou zkoušku a slalom) nad rámec zadání práce. Naměřené hodnoty přehledně zpracoval a vyhodnotil.
Odborná úroveň diplomové práce B odborná úroveň diplomové práce je velmi dobrá.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Přínos práce v praxi lze shledat ve vypracovaném přehledu adhezních vlastností jednotlivých povrchů a jejich srovnání s vlastními měřeními, kdy některé byly potvrzeny a některé nikoliv.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Citace a přehled literatury je uveden, vesměs v souladu s normou ČSN ISO 690.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Zpracovaná diplomová práce je přehledně editovaná, text, grafy, tabulky a rovnice jsou na výborné úrovni. Drobné jazykové chyby ovšem snižují kvalitu práce.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Sedlák, Robert

Předkládaná práce splnila zadané cíle. Výsledky jsou přehledně uspořádány a vhodně doplňují již známé poznatky. Formální nedostatky lze spatřovat v chybějících odkazech na použitou literaturu, viz strana 11, 26, 27. Celkově práce působí kvalitně a její autor prokázal znalost dané problematiky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 91422