FRKAL, J. Webový systém pro správu uživatelů sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Jelínek, Mojmír

Práce byla zaměřena na komplexní návrh informačního systému správy uživatelů internetové sítě. V práci zejména oceňuji přehledný konfigurační systém, umožňující v reálném čase automaticky nastavovat všechny směrovače v IP síti. Cíle práce jsou splněny v plné míře. Část návrhu vychází z komerčních systémů s cílem odstranit jejich nedostatky, což se studentovi podařilo. Student na bakalářské práci pracoval samostatně, pravidelně chodil na konzultace a aktivně využíval emailové komunikace. Práci prezentoval už od počátku semestru, což vedlo k naprosto bezproblémovému splnění zadání. Z formálního hlediska je práce na dobré úrovni. Občasné překlepy nepovažuji za zásadní problém. V rámci práce student dostatečně využíval doporučenou literaturu a ostatní zdroje, v několika případech přišel s vlastním zajímavým zdrojem.

Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Kouřil, Jiří

Bakalářská práce je na dobré úrovni. Začíná stručným úvodem do teorie používaných technologií a přibližně 2/3 textu se věnují samotnému popisu a realizaci zadaných úkolů bakalářské práce. V textu jsou důkladně popsány jednotlivé moduly celé webové aplikace, které jsou doplněny o velké množství zdrojových kódů a demonstračních výpisů. Obsahová stránka je v pořádku, některé části, jako je možnost konfigurace směrovačů MikroTik a modul Fakturace, přesahují rámec zadání. Získané výsledky jsou přehledně uvedeny a zdokumentovány. Menší výhradu bych měl pouze k několika obrázkům, u kterých jsou popisky příliš malé, v některých případech nepatrně rozmazané a zbytečně tak kazí výborný dojem z celé práce (např. obrázek v příloze C.1 a C.2). Drobnou výtku bych také měl ke kapitole o konfiguraci směrovačů MikroTik, kde se student mohl touto problematiku zabývat podstatně hlouběji, i přesto, že je tato kapitola nad rámec požadavků zadání. Ze závěrečné práce je patrné, že student všechny požadované cíle práce splnil a na základě uvedeného hodnocení doporučuji práci k obhajobě a navrhuji známku výborně / A.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 32184