ŠAFÁŘOVÁ, T. Analýza a hodnocení rizik realizace úspory energie pomocí rekonstrukce školského zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Vymazal, Tomáš

Diplomová práce Bc. Terezy Šafářové je zpracována jasně a přehledně v souladu s pokyny vedoucího diplomové práce a je na velmi dobré úrovni. Ve zpracování jednotlivých kapitol jsem nenašel žádná závažná pochybení, chyby či protimluvy. Diplomovou práci hodnotím stupněm "B" a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomantka splnila cíle diplomové práce, rozsah práce odpovídá zadání.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C Teoretická část je na velmi dobré úrovni a zahrnuje všechny použité metody a přehled relevantní legislativy. Vytýkám příliš velké množství právních a jiných požadavků, které s tématem diplomové práce souvisí jen okrajově. Např. kap 3.2.2 Voda.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Zpracování analytické části a použité metody korespondují s řešením diplomové práce a jsou použity vhodně. Bez výhrad.
Odborná úroveň diplomové práce B Odborně je diplomová práce na velmi dobré úrovni. Užité metody jsou však poměrně jednoduché. Oceňuji použití metody RIPRAN.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Jedna nebo více metod užitých v diplomové práci může být úspěšně využita ve stavební praxi. Domnívám se, že vzhledem k situaci na stavebním trhu v České republice bude cesta metod rizikového inženýrství do stavební praxe velmi dlouhá.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Diplomantka práci se zdroji naprosto zvládla.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Jazykově je diplomová práce na velmi dobré úrovni. S pomocí elektronické opravy pravopisu jsem nenašel žádné pravopisné chyby či nedostatky. Po formální stránce mám výhrady k různě silným čárám v ohraničení tabulek (např. str. 58), uspořádání textu (např. str. 14) a další drobné formální nedostatky.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Bednářová, Bronislava

Práci hodnotím jako velmi zdařilou. Diplomantka prokázala schopnost řešit problematiku z reálného prostředí. Hodnotím stupněm "B" a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Bez výhrad.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Diplomantka zvolila správný přístup k řešené problematice. Nemám připomínky.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Diplomová práce je přehledná, kapitoly na sebe logicky navazují. Problematika je řešená pro reálnou stavbu a prostředí.
Obtížnost a správnost řešení B Diplomová práce je zpracována na velmi vysoké úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Výstupy práce mohou být přínosem pro jiné technologie či subjekty.
Odborná jazyková úroveň B Text je srozumitelný včetně správných odborných definic. Menší nedostatky snižují hodnocení.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Práce je na velmi dobré úrovni. Nemám připomínky.
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 91442