OLBRICHOVÁ, J. Rizika řízení výrobního procesu v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

Otázka: 1) Kteří vlastní zaměstnanci by mohli být "přesunuti" na školení? Jaké náklady zaplatí společnost za toto "školení" (kap. 5.2.4)? 2) O kolik procent dojde ke snížení zmetkovitosti?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání C Předložená diplomová práce odpovídá standardním požadavkům na tento typ práce.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Zpracovaná teorie odpovídá požadavkům, které jsou potřebné při zpracování daného tématu.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Pro naplnění cílů diplomové práce je provedená analýza na odpovídající úrovni.
Odborná úroveň diplomové práce B Po obsahové stránce je zpracovaná diplomová práce na dobré odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Diplomová práce představuje významný přínos pro společnost ABB, s.r.o. a její divizi Energetiky (výroba transformátorů), a to díky aplikaci odpovídajících analýz rizik a řízení kvality.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 C Použité literatura odpovídá požadavkům na dané téma. Některé pasáže v analytické části postrádají citace, které mohou odpovídat tomu, že diplomantka v analyzované společnosti sama pracuje.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Předložená diplomová práce obsahuje z formálního hlediska pouze drobné nedostatky, které však celkovou práci nijak nesnižují.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Měcháčková, Eva

1. Cíl práce a jeho naplnění Zpracovatelka diplomové práce si stanovila za svůj cíl identifikovat a analyzovat rizika ve výrobním procesu přístrojových transformátorů firmy ABB s.r.o. a průběhu zakázky samotné. Cílem byl také návrh opatření pro eliminaci nebo snížení dopadu analyzovaných rizik včetně finančního rozpočtu zavedení navrhovaných opatření. Jsem přesvědčena, že předložená diplomová práce ve svém rozsahu naplnila stanovené zadání a cíl, který byl zpracovatelkou vytyčen a správně i kvalitně strukturován. 2. Obsahové zpracování a přístup k řešení práce Zpracovatelka předložila kvalitní práci a z obsahového hlediska působí práce jako celek vyváženě. Rozpracování teoretické části vytváří předpoklady pro solidní zpracování praktické části. Problematika je podrobně zdokumentována a ráda bych ohodnotila kvalifikovaný přístup zpracovatelky k řešení úkolu a bohatou obsahovou náplň její práce. V teoreticko-metodické části zpracované podle uvedených literárních pramenů, na které je v práci správným způsobem odkazováno si zpracovatelka vytvořila odpovídající východiska pro zpracování praktické (analytické) části a vyvození odpovídajících závěrů. Tato první část řeší teoretická východiska pro rizika řízení ve výrobním procesu včetně specifikace metod analýzy jakosti a analýzy rizik. S použitím těchto principů vhodně ve druhé praktické (analytické) části diplomové práce analyzuje rizika ve výrobním procesu, stejně jako v průběhu zakázky samotné. Výsledkem analýzy hodnocení rizik jsou návrhy řešení pro eliminaci nebo snížení dopadu popsaných rizik. Závěrem je zvýrazněna důležitost navržených řešení pro výrobu přístrojových transformátorů firmy ABB s.r.o., jako důležitého nástroje pro následující úspěšný rozvoj firmy. 3. Formální náležitosti práce a úprava Diplomová práce obsahuje všechny potřebné náležitosti formálního charakteru. Podle mého názoru a praktických zkušeností je předložená práce dobře strukturována a vytváří tak ucelené dílo s velmi dobrou vypovídací a užitnou hodnotou. Textová část diplomové práce je poměrně dobře upravena, ke kvalitě díla přispívá její grafická úprava, zvláště pak doplňky v podobě diagramů a obrázků. 4. Závěr Předloženou diplomovou práci Bc. Jany Olbrichové považuji za velice zdařilou, kladně hodnotím odpovědný a kvalifikovaný přístup k jejímu celému zpracování. Předložená práce řeší významnou oblast rizika řízení výrobního procesu v konkrétním podniku a předložené závěry, stejně jako navrhnutá řešení jsou reálná, vycházejí z konkrétní praxe a mohou dát návody i pro další firmy. Zpracovatelka v rámci diplomové práce prokázala své znalosti a schopnosti, že danou problematiku plně zvládla a sama uplatnila teoretické poznatky v praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 91582