SVRČEKOVÁ, M. Optimalizace postupu při převodech vlastnictví zemědělských pozemků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Hlavinková, Vítězslava

Postup při převodu vlastnictví k zemědělským pozemkům je v práci řešen komplexně, z hlediska platných zákonných předpisů, i z praktické stránky – jsou popsány jednotlivé kroky převodu vlastnictví pozemku, jsou uvedeny poplatky a zákonné lhůty. Práce může být přínosná pro zorientování se v řešené problematice, a to i přiblížením zákona o nabývání vlastnictví, který je v SR už platný a v ČR je v fázi projednávání návrhu zákona.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Požadovaného cíle bylo dosaženo, práce je zpracována v odpovídajícím rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část obsahuje nejen vysvětlení relevantních pojmů, ale i statistické údaje, které se vztahují k řešené problematice.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Autorka se danou problematikou zabývala komplexně, je zřejmé, že dané problematice velmi dobře porozuměla.
Odborná úroveň diplomové práce B Práce je na odpovídající odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Nebyly shledány žádné nesrovnalosti citací s normou ČSN ISO 69.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Grafická úprava práce je velmi dobrá, je vhodně doplněna grafy a vývojovým diagramem.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Gardášová, Alena

Předložená diplomová práce je zpracovaná na průměrné úrovni, kladně však hodnotím srovnání právní legislativy v ČR a SR.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B Práce je zpracována v dostatečném rozsahu, v souladu se zadáním.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Zvolený přístup k řešení zadaných problémů je adekvátní, teoretická část byla zpracovaná na dostatečné úrovni, jsou uvedeny platné předpisy související s převodem zemědělských pozemků v SR a ČR, což umožňuje i srovnání.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Odborná úroveň diplomové práce je průměrná.
Obtížnost a správnost řešení C Autorka si pro svou práci vybrala složitou problematiku, celkový přístup je po odborné stránce správný.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Práce je přínosná pro orientaci v problematice převodu zemědělských pozemků.
Odborná jazyková úroveň B V práci jsou použity odborné termíny ve správném kontextu.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky Grafická úprava je na dobré úrovni.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 91557