KOPŘIVOVÁ, P. Vliv provedení zateplení administrativní budovy v Blansku na výdaje spojené s jejím provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Čech, Josef

Studentka se ve své práci zabývala návrhem čtyř optimálních variant zateplení administrativní budovy v Blansku. Spočítala náklady na realizaci jednotlivých variant, úspory, kterých by bylo dosaženo po realizaci jednotlivých navržených variant a nakonec provedla ekonomické posouzení, ve které za zabývala, za kolik let se vynaložené investice vrátí, zda se investice vrátí do konce životnosti zateplované obálky budovy, nebo zda vynaložení investice přinesou i nějaký zisk. Diplomová práce je zpracována na velmi dobré úrovni. Vzhledově práce působí velmi pěkně. Všechny obrázky, tabulky i grafy jsou očíslovány, popsány a spolu s textovou části jsou úhledně zarovnány. Práce se zabývá velmi aktuální problematikou. Studentka prokázala, že se v dané problematice orientuje a dokáže si ne jenom obstarat potřebná vstupní data, ale dokáže je dále zpracovávat na základě svých znalosti i za využití nejmodernějších programů a na základě dílčích výstupů provést vyhodnocení jednotlivých navržených variant. Diplomová práce splnila svůj cíl v plném rozsahu. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Studentka splnila cíl diplomové práce v plném rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část je zpracována na velmi dobré úrovní. Pouze popis Obr. č. 18 nekoresponduje přesně s obsahem.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Úroveň zpracování analytické části je na velmi dobré úrovni. Zvolené metody na zpracování podkladů a vstupních dat jsou v pořádku. V záhlaví Tab. č. 28, 29, 30 a 31 obsahující obálky budovy Varinaty č. 1 až 4 bych doporučil označení "původní stav" zaměnit za "nový stav" a označení "původní stav" ponechat jen u stávající budovy.
Odborná úroveň diplomové práce A Odborná úroveň diplomové práce je v pořádku.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Diplomová práce má přínos pro praktické i teoretické využití.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A K práci s literaturou nemám připomínky.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Všechny obrázky, tabulky i grafy jsou očíslovány, popsány a zarovnány. Text je úhledně zarovnány do bloku. V tištěné diplomové práci je strana 56 vložena dvakrát. Překlepy se v práci vyskytují minimálně. U Obr. č. 38 chybí legenda označující jednotlivé varianty. Obrázky, které obsahují grafy, by měly být označeny jako grafy, a ne obrázky.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Bradáč, Albert

Práce splnila zadání, v závěru jsou výsledky názorně uvedeny tabelárně i graficky. Úroveň práce snižují některé nepřesnosti, například: - str. 11, hned první odstavec: město Blansko není v okrese Brno-venkov, ale je samo okresním městem okresu Blansko - str. 10, obr. 1- součet ztrát dává 105 % - další obrázky - není uveden pramen, odkud byly získány, např. obr. 7 - 9, ale i další V textu byly nalezeny drobné gramatické nepřesnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň C
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 91367