VAŘEKOVÁ, P. Analýza a vyhodnocení umísťování staveb dle stavebního zákona v mikroregionu Litovelsko [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Superatová, Alena

Práce je zpracovaná přehledně. Jedná se o složité téma, kdy bylo třeba nastudovat velké množství právních předpisů. I když v práci není vždy správně použito jazykové spojení, jsou zde v teoretické části správně definovány základní pojmy. Oceňuji zejména praktickou část, kdy posluchačka musela získat spoustu informací od stavebníků, stavebního úřadu, úřadu územního plánování a od představitelů obce. Na základě tří praktických příkladů poukázala na složitost stavebního práva a na mnohdy nejednotnost jeho výkladu. Dále poukázala na prolínání práce úřadů s politickou sférou. Z hlediska formálního nejsou vždy dodrženy doporučené "Zásady pro uvádění citací". Diplomovou práci považuji za zdařilou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B
Odborná úroveň diplomové práce B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Chládek, Libor

Diplomová práce má teoretickou a návrhovou část, téma práce je dodrženo v celé části. Praktická část však obsahuje velmi teoretický pohled, což ale vzhledem k tématu je zcela odpovídající. Je zde patrný aspekt prolínající architekturu stavby s architekturou krajinnou navazující na regulaci výstavby v kompetenci stavebního úřadu. Toto téma je velmi aktuální. Diplomová práce je dobrým podkladem pro konání státní zkoužky a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B Vyhovující
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Vyhovující
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Vyhovující
Obtížnost a správnost řešení B Vyhovující
Přínos pro praktické i teoretické využití B Vyhovující
Odborná jazyková úroveň B Vyhovující
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B Vyhovující
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 91184