TURČAN, M. Posouzení rizik bezpečnosti práce v tepelných elektrárnách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Diplomant přistupoval ke zpracování se zájmem o vybranou problematiku, rychle se seznamoval s legislativními, odbornými a bezpečnostními předpisy a na tomto základu zpracoval, vyhodnotil a navrhl možné oblasti rizika a jejich předcházení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Sestavené cíle vedou k rozšíření o dílčí cíle, kterou vedou ke konkrétnímu ohodnocení rizik ve vybraných provozech
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Získané znalosti v průběhu studia uplatnil ve zpracování teoretické části, kde se zabývá legislativou bezpečnosti práce a blíže představuje procesy podnikání tepelných elektráren
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Při zpracování analytické části - procesů podnikání a současného stavu výskytu rizik vyšel ze znalostí, které vhodnou formou převedl do dovedností, což představuje identifikace rizik.,
Odborná úroveň diplomové práce B Záměr identifikace rizik byl detailně zpracován v analýze a současně na hodnocení rizik navazuje zaměření na měření výskytu rizik a jejich posouzení k odstranění pravděpodobnosti vzniku rizika ve všech dílčích činnost procesu podnikání
Přínos pro praktické i teoretické využití A Propojení teoretické části práce a její vazba na možnost realizace k odstranění či alespoň rychlého odstranění dopadů rizika je vhodným způsobem provázáno a následují doporučení jak riziku ve všech oblastech možného vzniku rizik předcházet.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Diplomant práci sestavil a řešil na základě studia cca 40 literárních zdrojů, což považuji za velmi přínosné k propojení teorie a praktického řešení.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Uspořádání práce má logickou strukturu, grafické podklady vhodně doplňují písemnou část práce. U některých tabulek (především obsahujících ekonomickou podstatu podnikání) postrádám jednotky. Odborná terminologie a jazyková úroveň práce splňuje požadavky inženýrské práce.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Schön, Pavel

Autor diplomové práce na téma „Posouzení rizik bezpečnosti práce v tepelných elektrárnách“ provedl detailní analýzu rizik bezpečnosti práce při provozu a rekonstrukci/ modernizaci tepelné elektrárny Chvaletice. Správně vystihl odlišný charakter práce a rizik z nich vyplývajících. V teoretických základech bohatě čerpal z odborné literatury a také výstižně vypíchl z legislativy všechny základní požadavky na dodržování bezpečnosti práce a požární ochrany, aniž by čtenáře zahltil jen soupisem jednotlivých paragrafů. Praktický přínos této diplomové práce je v komplexnosti zpracování problematiky BOZP v náročných podmínkách energetického průmyslu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 92400