BENEŠ, M. Analýza a řízení rizik v oblasti BOZP ve výrobní společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Popelová, Barbora

Diplomant přistupoval ke zpracování své práce aktivně. V teoretické části využíval odborných českých i zahraničních literárních zdrojů, popisujících řešenou problematiku. Pravidelně konzultoval své dílčí výstupy s vedoucí DP a odborníky v oblasti BOZP ve vybraném podniku. Zpracované návrhy obsahují poznatky získané při studiu a mají efektivní praktický přínos. Na základě výše uvedeného hodnocení, doporučuji diplomovou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A
Odborná úroveň diplomové práce A
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Barvínek, Jiří

Diplomová práce se zabývá analýzou a řízením rizik v oblasti BOZP. Jazyková a formální stránka včetně logického členění práce splňuje požadavky na daný typ práce. Drobný výskyt překlepů a chyb nijak neovlivňuje kvalitu zpracování. Diplomant v úvodní části práce představil základní teoretická východiska problematiky BOZP, na základě kterých postupoval v dalších částech zpracování. Pro samotné řešení zvolil výrobní podnik z odvětví automobilového průmyslu. Z pohledu zaměření práce byl modelový podnik vybrán příhodně s ohledem na značné zastoupení automobilového průmyslu ve struktuře české ekonomiky. Výstupem práce je identifikace nejzávažnějších rizik v oblasti BOZP ve vybraném podniku, pro která jsou v závěrečné části práce navržena příslušná opatření. Diplomant svými návrhy prokázal schopnost aplikovat teoretické znalosti k řešení reálných problémů v běžné podnikové praxi. Přínos práce shledávám v představení současných vývojových trendů pro řešení problematiky BOZP v mezinárodním kontextu. Navrhovaná řešení, zejména konkrétní návrhy, která jsou součástí příloh, lze hodnotit velice pozitivně ve smyslu možné aplikovatelnosti v podnikovém prostředí. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě. Předloženou diplomovou práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení A
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň A
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 91410