CHALUPA, P. Analýza a zvýšení výkonu elektronického obchodu využitím digitálních nástrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

V práci oceňuji dobře zpracovanou analytickou část, byť mohla být popsána systematičtěji (viz. výhrady výše). Návrhy mohly být detailněji rozpracovány do projektového realizačního plánu, ekonomické zhodnocení návrhů mohlo být přehlednější a systematičtější. Přes uvedené výhrady práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání C Cíle DP jsou definovány správně. Považuji je za splněné s drobnými výhradami uvedenými dále.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretická část je zpracována přehledně a systematicky.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody C Analytická část je zpracována dobře, mohla být ale pojata systematičtěji z hlediska rozdělení analýz vnitřních a vnějších faktorů.
Odborná úroveň diplomové práce C Odborná úroveň DP je odpovídající požadavkům na závěrečné práce. Uspořádání některých kapitol v analytické a návrhové části mohlo být systematičtější - Např. kapitoly 4.5 a dále již dle mého názoru měly být číslovány 5.1 a dále a zdůraznit tak, že již nejde o analýzu, ale návrh opatření.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Praktickou využitelnost vidím především u zpracovaných analýz. Pro vyšší využitelnost návrhů by bylo potřeba jejich rozpracování do projektového realizačního plánu. Ten je jen v hrubých rysech naznačen v kapitole 4.7
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Práce se zdroji je na odpovídající úrovni a vyhovuje požadavkům na závěrečné práce.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Některé grafické výstupy, především převzaté z jiných zdrojů mohly být ve vyšším rozlišení.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Schüller,, David

Cíl práce byl naplněn. Diplomant použil dobré metody pro sběr a analýzu dat. Autor dobře interpretuje závěry z provedených analýz. Navrhovaný soubor opatření je na uspokojivé úrovni. Bylo by přínosné doplnit finanční a časové hledisko implementace návrhů. Formální náležitosti a použitá terminologie je na požadované úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování C
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce C
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody C
Obtížnost a správnost řešení D
Přínos pro praktické i teoretické využití C
Odborná jazyková úroveň C
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 93065