HAMPL, D. Alternativní metody v kryptografii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Hajný, Jan

Práce analyzuje kryptografický systém XTR a systém postavený na mřížích. Vzhledem k teoretické náročnosti tématu považuji analýzu za adekvátní, drobným nedostatkem je občasná nižší srozumitelnost textu. V praktické části oceňuji dobře zpracovaný program pro demostraci šifrování na základě mříží.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 16/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Doležel, Radek

Student v bakalářské práci popisuje alternativní kryptografické metody, ve kterých se zaměřil na šifrování pomocí mříží, šifrovací metodu XTR a potřebný teoretický základ. Součástí praktické části je vytvořený program pro demonstraci šifrovací metody GGH. Některé části výkladu by si zasloužily podrobnější a přesnější vysvětlení. Absence obrázků v teoretické části a příkladů zdrojových kódů v praktické části ochuzují práci po grafické stránce. Práce s použitou literaturou mohla být četnější. V Seznamu použité literatury jsou uvedeny internetové zdroje, které mají zaměněno pořadí jednotlivých položek. Mnohé rovnice nejsou číslovány a některé matematické zápisy nejsou správně zapsány. V Pokynech pro vypracování bakalářské práce je uvedeno, že prvním výsledkem je srovnání technik. Tato část věnovaná porovnání v práci chybí. Práce obsahuje minimální počet pravopisných chyb a překlepů, ale se svým počtem stran se přibližuje k minimálnímu povolenému rozsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 16/20
Odborná úroveň práce B 42/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 14/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
C
Body
78

Otázky

eVSKP id 32189