ŠMEREK, J. Motivace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Franková, Emilie

Autor práce prokázal schopnost řešit praktický firemní problém a relevantním postupem zmapovat a prezentovat jak silné, tak slabé stránky řešené oblasti. Empirická část práce navazuje na teoretické zpracování problematiky, celá práce má zřetelnou logickou stavbu a ukazuje na výborné zvládnutí požadavků na závěrečné práce, a to s přehledem a v souvislostech. OTÁZKA K OBHAJOBĚ: Jaká je podle vašeho odhadu pravděpodobnost toho, že management firmy navrhovaná opatření zrealizuje? Budete v tomto ohledu s firmou nadále spolupracovat?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Autor si stanovil cíle ve vazbě na konkrétní potřeby firmy a splnil je.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A K řešení problémů a splnění cílů práce zvolil autor odpovídající postup řešení a adekvátní metody.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Také v těchto oblastech prokázal autor práce potřebné znalosti a dovednosti.
Praktická využitelnost výsledků A Opatření, která autor formuloval na základě výsledků a podrobně rozpracoval včetně vyhodnocení ekonomických nákladů jsou ve firmě prakticky využitelná..
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B V těchto oblastech hodnotím práci stupněm velmi dobře.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autor práce vytěžil relevantní zdroje a korektně je citoval jak v textu práce, tak v závěrečném seznamu.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hubinková,, Zuzana

Diplomová práce ukazuje na aktivní přístup diplomanta ke zvolenému tématu i na jeho zamyšlení nad aktuální problematikou motivace ve vybrané firmě. Diplomant vytýčil na začátku diplomové práce cíle, na které navázal v teoretické části objasněním problematiky motivace jako takové, motivace a výkonu, chybné motivace a stimulace. V další části diplomové práce popsal důležitá primární data ze zkoumané firmy. Praktická část diplomové práce je v logické návaznosti na část teoretickou. Na základě kvantitativního výzkumu byly zjištěny důležité aspekty motivace pro danou firmu. Připomínky se týkají spíše formálních náležitostí, především název samotné diplomové práce by měl být konkrétnější. Diplomant prokázal svou schopnost samostatného zpracování zvoleného tématu, zvládl část teoretickou i část empirickou. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 91458