TRANDOVÁ, H. Podnikatelský záměr pro založení fitness kavárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

Na práci oceňuji praktické zaměření a přímou realizovatelnost navrženého podnikatelského plánu při založení a provozování podniku. Navržený plán realizace dobře navazuje na provedené analýzy a marketingový průzkum. Autorka prokazuje odbornou zdatnost zpracovat podnikatelský záměr. Otázka k obhajobě: Nejvyšší uvedená míra rizik souvisí s konkurencí. Co vnímáte u Vašeho podnikání jako nejdůležitější faktor pro dlouhodobé udržení konkurenceschopnosti na trhu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle práce považuji za dobře formulované a v připravených návrzích za splněné.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup odpovídá zavedené metodice pro tvorbu podnikatelského záměru.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B Navržený podnikatelský plán je připraven pro přímou realizaci.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce s informačními zdroji odpovídá požadavkům na závěrečné práce.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Mráček, Pavel

Práce odpovídá standardům kladeným na tento typ prací. Autorka zde prokazuje schopnost využít získaných teoretických poznatků pro analýzu i návrhy. Je zde řešena zajímavá problematika a zároveň je z práce patrná osobní angažovanost autorky. V návrhové části je několik diskutovatelných vyjádření - např. tvrzení, že facebookové stránky jsou zcela zdarma a zároveň jsou nejúčinnější. Zde bylo vhodné doplnění alespoň krátkého komentáře jak to bylo autorkou myšleno. S propagací (Tab. 6) ja pak počítáno pouze v 1. kvartálu. Z toho by pak vyplývalo, že se do konce roku nebude nikdo starat ani o web a ani o facebookové stránky. V tomto období (2.- 4.Q) by bylo vhodné myslet také na "připomínací komunikaci/reklamu", aby příjemcům sdělení bylo neustále připomínáno, že je zde "ta nová fitness kavárna" a že ji mají vyzkoušet. Práci jako celek považuji za přínosnou. Kladně také hodnotím i hodnocení rizik, která autorka v závěru návrhové části popisuje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Práce vychází z tradičního pojetí podnikatelského záměru. Obsahuje vše, co je podstatné.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B Pro lepší praktické využití by bylo dobré mít podrobněji zanalyzovanou konkurenci v okolí.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B V některých částech práce je nejednotná grafická úprava v podobě černobílého tisku.
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 94191