KŘENKOVÁ, V. Management osobního rozvoje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Franková, Emilie

Práci hodnotím celkově jako výbornou. Autorka prokázala schopnost řešit praktický problém ve firmě, a to v souvislostech a komplexně - a podat odpovídající konkrétní návrhy na opatření včetně vyhodnocení ekonomických nákladů. OTÁZKA K OBHAJOBĚ: Jak si podle vašeho odhadu povede firma z hlediska implementace navržených opatření v dalším období?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle odpovídají řešenému problému a byly splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení odpovídá řešenému problému i stanoveným cílům, užité metody jsou adekvátní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Autorka prokázala schopnost interpretovat získané výsledky a vyvodit ze své práce relevantní závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky jsou prakticky využitelné, autorka formulovala konkrétní návrhy na opatření včetně ekonomického vyhodnocení.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Tato kriteria jsou rovněž naplněna - až na větší výskyt gramatických chyb.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Autorka zmapovala relevantní zdroje, korektně je cituje jak v textu, tak v závěrečném seznamu.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Škodová, Eva

Předložená diplomová práce je zpracována komplexně a řešenou problematiku popisuje vzhledem k určenému rozsahu kompletně a úplně. Přístup, který autorka zvolila, směřuje od vysvětlení pojmů a teoretického pozadí řešené problematiky, tj. oblasti managementu osobního rozvoje k popisu a vysvětlení možností vzdělání a rozvoje se zaměřením na rozvoj a vzdělávání manažera i ostatních zaměstnanců. Po výzkumu sledovaného subjektu vyhodnocuje autorka získaná data slovním i grafickým způsobem a dostává se postupně ke stručným i k obsáhlejším, ale erudovaným a v praxi využitelným, závěrům. Autorka teoretické části své práce popisuje značné množství přístupů, kterými lze hodnotit a popisovat management a lidské zdroje. Inspirativní teoretické závěry autorky s praktickou aplikovatelností považuji za přínosné a využitelné pro praktický chod sledovaného subjektu. Práce neobsahuje složité studie anebo statistiky, ale přehledná, graficky vyjádřená vyhodnocení sledovaných ukazatelů. Osobně bych v práci ocenila širší odbornější jazyk užitý při vyhodnocování dat získaných výzkumem. Zároveň vysoce hodnotím výstupy výzkumu a jejich využitelnost pro praktický chod sledovaného subjektu, který výstupy může použít jako benchmarkingové srovnání s daty jiného podobného subjektu. Získané výstupy mohou být použity sledovaným subjektem i přímo jako sonda potřeb pracovníků. Na výsledky výzkumu navazují navrhovaná řešení pro konkrétní nejpalčivější zjištěné problémy. Splynutí majitelů a manažerů sledovaného subjektu může být složitější z hlediska sebereflexe, jak správně analyzovala autorka, a proto je otázkou, zda potenciál její práce bude využit. Závěry a doporučení autorky odpovídají v zásadě praxi a jsou reálně použitelné. Nebránila bych se při jejich zpracování i rozšíření při využití ještě větší kreativity. Zde chci zároveň podotknout, že téma managementu osobního rozvoje ve vztahu ke konkrétnímu subjektu, který autorka práce zvolila, je dosti široké a lze po teoretické i praktické stránce rozebírat a popisovat více i méně detailně. S ohledem na před daný rozsah práce konstatuji, že autorka se s tématem vypořádala zdařile. Na závěr považuji za potřebné vyzvednout práci autorky v praktické části tam, kde se snažila o aplikaci teoretických přístupů v praxi a kde sledovanému subjektu doporučuje naprosto konkrétní kroky, které jsou v podmínkách sledovaného subjektu využitelné, což je praktické a zajímavé pro čtenáře odborníka i laika. Dále vysoce hodnotím provedený výzkum, práci s daty, jejich zpracování co do kvality i rozsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Praktická využitelnost výsledků A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 91456