VENCL, P. Výroba hnací hřídele mlecího válce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Polzer, Aleš

Student věnoval pozornost všem předepsaným cílům diplomové práce. Při řešení zadaného úkolu aplikoval technologické výpočty a výsledky srovnával s hodnotami získanými laboratorním měřením obrobených vzorků. Citoval 29 literárních zdrojů českých i zahraničních autorů. Na pravidelné konzultace chodil a bylo patrné, že má zájem o řešenou problematiku. Na zadaném tématu pracoval i ve firmě Bühler CZ, s.r.o., kam více než půl roku pravidelně docházel na praxi. Aktivně se tak zapojil i do řešení projektu financovaného z ESF se zkráceným názvem Univerzity a podniky. Vypracovanou diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Osička, Karel

Předložená diplomová práce se zabývá technologií výroby hnací hřídele mlecího válce. V úvodní části práce je zpracována podrobná analýza současné technologie. Následná inovativní část práce je zaměřena na komplexní řešení veškeré přípravy výroby včetně zpracování technologického postupu, návrhu řezného nářadí, měřidel a zpracování NC programu. Práce řeší i související problémy obrábění jako je výpočet řezných sil, porovnání kvality povrchu teoreticky vypočtené a prakticky změřené pro veličiny Ra a Rz. Velmi dobře je zpracováno i ekonomické vyhodnocení, především varianty možného polotovaru, kde zápustkový výkovek se od určité velikosti série ukazuje jako ekonomicky nejvýhodnější polotovar. Autor prokázal velmi dobrou znalost dané problematiky a schopnost posuzovat problémy v širších souvislostech.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 91788