JANDA, L. Modulární webové rozhraní využívající MikrotikAPI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Krajsa, Ondřej

Student ve své práci realizoval konfigurační rozhraní pro RouterOS. Toto rozhraní je implementováno do existujícího webrozhraní pro konfiguraci PBX Asterisk, obě rozhraní jsou tak značně svázána. Mohu konstatovat, že zadání práce bylo splněno, navržená aplikace je funkční. Práce bohužel obsahuje množství překlepů. Práci hodnotím B/90b.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Frolka, Jakub

Práce se zabývá tvorbou modulárního webového rozhraní pro správu síťových prvků Mikrotik. Obsahově je práce dobře a srozumitelně členěna. Studen splnil zadání a výsledná webová aplikace je funkční, dle požadavků zadání. Po formální stránce práce obsahuje velký počet překlepů a občas nevhodně formulovaná souvětí. Také vytýkám studentovi, že práce je psána v první osobě, dle obecně platných zásad se technické práce píší v třetí osobě nebo trpném rodě. Několik odkazů na kapitoly a obrázky jsou špatně použity, kdy v textu je uvedeno pouze „1.6“, není uvedeno např. „viz obr. 1.6“, proto v tištěné verzi není jednoznačné, na co se ve větě odkazuje. Také jsou v práci vloženy obrázky a přílohy, na které text neodkazuje např. Obr. 3.1, příloha A. V kapitole 6.3.1 je v textu vypsána část zdrojových kódů a co je potřeba v nich upravit, aby byl použit zabezpečený protokol API-SSL. To by bylo vhodné uvést i přímo v odevzdaných zdrojových souborech, jako komentář. Na základě uvedených poznatků navrhuji hodnocení 80b/B.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 85381