FRKAL, P. Návrh a realizace managovatelného PoE injektoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Krajsa, Ondřej

Student podle zadání navrhl a realizoval managovatelný PoE injektor. V teoretické části student rozebírá nutnou teorii včetně různých metod napájení zařízení po ethernetu. Vzhledem k zadání práce, tedy napájení zařízení Mikrotik byla zvoleno pasivní PoE. Každý individuální port je možné pomocí webrozhraní obsluhovat a sledovat proud na daný port. Celkově práci hodnotím jako velmi zdařilou, B/85b.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Frolka, Jakub

Práce se zabývá návrhem a realizací pasivního PoE injektoru pro zařízení Mikrotik. Po obsahové stránce je práce dobře a srozumitelně členěna. Student navrhl, realizoval a otestoval funkčnost PoE injektoru, zadání považuji za splněné. Po formální stránce práce obsahuje několik překlepů. Několik odkazů na obrázky jsou špatně použity nebo nefunkční. Např. ve větě „Z tohoto důvodu je v konečném řešení použit rezistor 1.7“, namísto viz schéma na obr. 1.7, proto v tištěné verzi není jednoznačné, na co se ve větě odkazuje. Vývojový diagram uveden na obr. 2.1 je hůře čitelný. Tištěná práce, byla také nejspíše vytištěna se špatným měřítkem, a proto jsou její okraje moc velké. I za těchto uvedených nedostatků práci považuji za zdařilou a proto navrhuji hodnocení 88b/B.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 93746