POLÁKOVÁ, K. Studium chování buněk na nanostrukturovaných TiO2 površích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Fohlerová,, Zdenka

Předložená práce Kateřiny Polákové se zabývá interdisciplinárním a aktuálním tématem v oblasti vylepšení osteointegrace titanových implantátů. Práce má 80 stran a je vypracována v souladu s požadavky uvedenými v zadání diplomové práce. Studentka se, během řešení práce, aktivně podílela na přípravě nanostrukturovaných TiO2 povrchů anodickou oxidací a jejich charakterizací. Dále se podílela na vyhodnocování testů biokompatibility připravených nanostruktur s osteoblastickou buněčnou línií, čímž získala velký přehled v oblasti nanotechnologií a biomedicíny. I navzdory problémům se stabilitou porézních a trubičkových struktur, které byly vyloučeny z experimentů jejich interakce s buňkami, a mírnou strukturní variabilitou vzorků, studentka se stavila k práci pozitivně a snažila se práci dokončit i navzdory zmíněným problémům. Z mého hlediska studentka měla náročné téma, vyžadující více času než bylo možné v rámci diplomové práce. K napsané práci nemám žádné výhradní výtky, vylepšila bych jen způsob překladu textů z angličtiny do češtiny.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Urbánková, Kateřina

Výborně koncipovaná diplomová práce, která se věnuje problematice chování buněk na nanostrukturovaných površích z TiO2. Teoretická i praktická část práce je zpracována přehledně, kapitoly na sebe logicky navazují a jsou obsahově vyvážené. Literární rešerše se zdá být obsáhlá, studentka hojně používá českou ale i zahraniční literaturu. Vysoká úroveň práce je doložena rozsáhlými výsledky experimentů. Diskuze a závěr práce jsou zpracovány jasně a ukazují přehled studentky v daném tématu. Cíle práce byly v plném rozsahu splněny a dosažené výsledky se zcela jistě stanou podkladem pro další fázi výzkumu. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm A.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 93554