FLORIÁN, P. Užití fraktální teorie k určení hustoty energetických stavů v organických polovodičích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Zmeškal, Oldřich

Pavel Florián pracoval na bakalářské práci dva roky. Nejprve se velmi detailně seznámil s fraktální teorií proudů omezených prostorovým nábojem. Vzhledem k tomu, že je matematicky zaměřen, nechal jsem ho všechny vztahy, které jsme v minulosti publikovali, odvodit a zapracovat do bakalářské práce. V experimentální části práce aplikoval teorii proudů omezených prostorovým nábojem na experimentální výsledky získané měřením na strukturách s organickými polovodiči. V práci jsou zpracovány výsledky všech experimentů jedné série, i těch kdy voltampérové charakteristiky mají ohmický charakter. Pro tyto experimenty jsou výsledky zatíženy značnou chybou - tj. velkým rozptylem dat při Fermiově hladině za termodynamické rovnováhy. Zpočátku byla práce s Pavlem Floriánem trochu těžkopádná, ale postupem času se zlepšila do té míry, že vedla k zajímavým výsledkům. V závěrečném období pracoval zcela samostatně a to jak při zpracování experimentálních dat, tak i při finálním zpracování bakalářské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Závěry práce a jejich formulace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Kvalita zpracování výsledků A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Nešpůrek, Stanislav

Práce se zabývá zobecněním klasického popisu proudů omezených prostorovým nábojem pomocí matematického aparátu fraktální geometrie. První část se zabývá překladem publikace, která se uvedenou problematikou zabývá, ve druhé části je tato metoda aplikována na naměřená reálná data volt-ampérových charakteristik na strukturách s interdigitálními elektrodami. Nutno vyzdvihnout aktivitu v oblasti určení hustoty stavů ve vzorcích ftalocyaninu. Tyto výsledky jsou nové a doposud nebyly v literatuře popsány.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 41620