ŠEBESTA, D. Monitorování výpadků zkušebních stanic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Malina, Lukáš

Student pracoval převážně samostatně a jeho aktivita během řešení závěrečné práce byla na dobré úrovni. Zadání práce bylo splněno. Teoretickou i praktickou část práce lze hodnotit jako velmi zdařilé. Výstupem práce je návrh a realizace monitorovacího systému pomocí technologie ASP.NET. Chybová hlášení a notifikace ze stanic jsou vhodně rozebrány a ukládány do serverové databáze MySQL. Systém taky monitoruje možné prostoje stanic. Dále bylo navrženo a implementováno automatické upozorňování na výpadky stanic pomocí modemu GSM a zobrazení statistik a Pareto analýzy. Zpracování práce je kvalitní a ukázky implementovaných částí systému jsou dobře prezentovány. Formální zpracování práce je na dobré úrovni. V práci je jen několik málo překlepů. Odborným konzultantem této diplomové práce je Ing. Jaroslav Čáp, Ph.D. (BOSCH Diesel Jihlava), který ve svém hodnocení považuje všechny body zadání za splněné. Systém byl nasazen i do ostrého provozu a testován. Práci hodnotí jako výjimečně zdařilou a s přístupem studenta i s vypracovaným řešením byl velmi spokojen. Práci doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením A 97 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Dzurenda, Petr

Diplomová práce se zabývá návrhem monitorovacího systému výpadků zkušebních stanic pro firmu Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě. Po odborné stránce je práce velmi kvalitně zpracována. Práce je logicky členěna a detailně popisuje návrh i implementaci celého systému. Zadání diplomové práce bylo splněno v celém rozsahu. Po formální stránce práce obsahuje několik překlepů, gramatických chyb či hovorových vyjádření. Práci hodnotím známkou A (95 b).

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 93768