ZVONČÁK, V. Vizualizace biomedicinských dat v prostředí Matlab [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Galáž, Zoltán

Student se ve své diplomové práci zaměřil na možnosti vizualizace biomedicinkých dat. V programovém prostředí Matlab implementoval grafické uživatelské rozhraní aplikace. Osobitně vyzdvihuji aktivitu a samostatnost studenta během realizace diplomové práce. Navržený program je po uživatelské stránce na velmi vysoké úrovni. Všechny metody vizualizace byly implementovány. Student tyto metody otestoval na reálných datech popisujících klinické a paraklinické informace popisující zdravotní stav pacientů s Parkinsonovou nemocí. Diplomová práce je na dobré formální úrovni. Student zadání diplomové práce splnil a dosáhl vynikajících výsledků.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Mekyska, Jiří

Student se ve své diplomové práci zabývá návrhem a implementací aplikace v prostředí Matlab, která poskytuje široké spektrum vizualizací dat. Aplikace je primárně určena k vizualizaci parametrů extrahovaných z řečových nahrávek pacientů postižených Parkinsonovou nemocí, nicméně je možné tento nástroj využít pro vizualizaci jakýchkoliv dat. Aplikace umožňuje zobrazení P-P a Q-Q grafů, krabicového grafu, histogramu, jádrového odhadu rozdělení pravděpodobnosti a korelačních diagramů. Uživatel může při vizualizaci měnit celou řadu parametrů. Aplikace byla testována na reálných datech. K samotné aplikaci nemám výhrad, funguje dle zadání. Drobné připomínky bych měl k formální stránce práce. V textech se vyskytují chyby, občas zde chybí mezery, autor často používá desetinnou tečku místo čárky, používá místo symbolu násobení symbol konvoluce, občas se vyskytuje přetečení řádku (např. str. 24), atd. Dále se vyskytují chyby ve vztazích pro střední hodnotu, rozptyl a směrodatnou odchylku. V sumě je špatně uvedena spodní hranice. Student dostatečně pracoval s odbornou literaturou a splnil všechny cíle práce. Nicméně kvůli výše zmíněným nedostatkům navrhuji hodnocení B, 85 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 93934