USTOHALOVÁ, I. Odhad progrese Parkinsonovy nemoci pomocí akustické analýzy řeči [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Galáž, Zoltán

Studentka se ve své diplomové práci zaměřila na odhad stupně závažnosti Parkinsonovy nemoci na základě analýzy řeči. Tato problematika je v oblasti paraklinické analýzy Parkinsonovy nemoci relativně nová a stále dostatečně neprobádaná. Navzdory náročnosti diplomové práce studentka danou problematiku zvládla jak po teoretické, tak po implementační stránce. Ve výsledku navržený systém implementovala v jazyce Matlab a dosáhla dobrých výsledků. Studentska zadání diplomové práce splnila. Co se týče konečného hodnocení, navrhoval bych vyšší aktivitu a také samostatnost. V důsledku zlého hospodáření s časem se v práci vyskytují formální a grafické nedostatky, které bohužel znehodnocují kvalitu jinak velmi kvalitní diplomové práce.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Kiska, Tomáš

Studentka zpracovala diplomovou práci s celkovým rozsahem 61 stran. Samotná práce se věnovala poměrně neprobádané oblasti, a to odhadu progrese Parkinsonovy nemoci na základě akustické analýzy řeči. Cíle diplomové práce byly splněny. Studentka správně nastudovala odbornou terminologii a následně ji aplikovala. Po jazykové stránce je práce, až na jisté výjimky, na vysoké úrovni. Bohužel to nelze říci po stránce stylistické, kde se studentka dopouští spousty častých nedostatků v podobě uvádění jednoslabičných předložek na konci řádku či nevyužití vektorové grafiky v grafických závislostech apod. Jelikož se nejedná o jednoduché téma, u kterého bylo zapotřebí nastudovat velké množství lékařské terminologie, tak navrhuji studentce i přes drobné stylistické nedostatky známku 90 A.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 93730