HOLÍNKOVÁ, P. Kvalita hydrofobních domén v systémech polyelektrolyt-tenzid [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Mravec, Filip

Studentka prokázala při zpracování vysokou míru samostatnosti. Teoretická i praktická část svou kvalitou výrazně převyšují požadovaný rozsah na bakalářskou práci. S jejím přístupem a jakož i s interpretací výsledků jsem spokojen.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vala, Martin

Teoretická část předkládané práce představuje přehledný úvod do problematiky fluorescence, hyaluronanu a tenzidů. Autorka se zaměřuje na podstatné části související s cílem práce a zbytečně neodbíhá od tématu. Dále je uveden stručný současný stav na poli využití fluorescence pro studium mikroviskozity, tvorby micel a vlivu hyaluronanu. V praktické části jsou provedeny kalibrace fluorescenčních viskozitních sond a jejich fluorescenční odezvy jsou dále použity pro studium interakcí mezi hyaluronanem a tenzidem. Po obsahové stránce byly tedy naplněny všechny požadavky zadání. Práce je logicky členěna a naměřené výsledky jsou vesměs kvalitně zpracovány a přehledně presentovány. Občas se ale ve zpracování objevují formální chyby, viz Obr. 15, a Obr. 17. Výsledky jsou jasně a logicky interpretovány. Pro lepší pochopení a diskusi bych však uvítal uvedení absorpčních a fluorescenčních spekter použitých sond a sond v systému s tenzidem a hyaluronanem. Dále by bylo vhodné uvést chemický vzorec sondy DPB. Práce je zpracována pečlivě a obsahuje minimální počet formálních chyb. Doporučil bych však místo některých anglických termínů použít české ekvivalenty (steady-state vs. ustálená apod.). Celkově práce působí kvalitním dojmem, a proto práci doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 41625