HOLAN, J. Odstředivé radiální ponorné vodní čerpadlo s hydrostatickým pohonem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Nevrlý, Josef

Námět řešeného úkolu vycházel z průmyslové a výzkumné praxe - z Centra hydraulického výzkumu Sigmy v Lutíně. Podklady a informace potřebné pro řešení byly studentem získávány při návštěvách v mimobrněnské zadávající instituci a na brněnských odborných pracovištích. Vedle toho student, spolu s dalšími dvěma tématicky napojenými řešiteli bakalářských zadání, absolvoval instruktáž o hledání v databázích, vedenou pracovnicí knihovny FSI VUT, za účelem nalezení nejaktuálnějších odborných informací. Ve své činnosti student postupoval zodpovědně a iniciativně, účastnil se pravidelných konzultací, na kterých byl vyhodnocován dosažený stav řešení a kde byly stanovovány další kroky k dílčím cílům řešení. Snahou studenta bylo vytvořit studii, která by pro zadávající Centrum hydraulického výzkumu přispěla k řešení problematiky pohonu odstředivého radiálního ponorného vodního čerpadla hydrostatickým pohonem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání D
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací E
Samostatnost studenta při zpracování tématu E
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Vlašic, František

Bakalářská práce měla za cíl vytvořit studii návrhu odstředivého ponorného čerpadla s hydrostatickým pohonem s předem zadanými vstupními parametry. Na základě rešeršní studie a základních výpočtů byly navrženy hydromotory a hydrogenerátory od firem Parker a Bosch a pohonné jednotky od firem Iveco a Perkins. Jelikož bylo důležité vybrat hydraulické prvky na základě využití v obojživelném voze, byl vybrán generátor i motor od firmy Bosch Rexroth. Tato práce poslouží přirozeně pro další vývoj čerpadla a jeho další konstrukční úpravy. Jelikož byly jednotlivé postupy a varianty řešení průběžně konzultovány s odborníky z oboru, práce poskytuje nezkreslené informace a reálné výstupy založené na zkušenostech. Jedná se jistě o přínosnou a zdařilou práci, která je logicky strukturovaná bez významných formálních nedostatků. Snad bych jen pro větší přehlednost kap. týkající se vlastního návrhu a výpočtu pohonu vyřadil z hlavní kapitoly "Přehled současného stavu poznání" a věnoval bych jí samostatnou část. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 93216