VLK, V. Vodíková křehkost spojovacích šroubů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Foret, Rudolf

Bc. Václav Šindelka řešil bakalařskou práci relativně samostatně, dokáže pracovat se zadanou i vyhledanou odbornou literaturou. Rovněž zdatně si počínal v realizaci experementálních prací. Interpretace získaných výsledků plně odpovídá předpokládané úrovni znalostí. Pro budoucnost doporučuji věnovat větší pozornost fomulaci odborných textů. R. Foret

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Vlastní přínos a originalita B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Pantělejev, Libor

Předložená bakalářská práce je zaměřena na hodnocení příčin poškození spojovacích šroubů s ohledem na možné vodíkové zkřehnutí. Práce je psána jasně s přehledným členěním. Je jí však třeba vytknout řadu překlepů a formulačních chyb. Další chybou je nesprávné citování v teoretické části práce, např. str. 4: ...Tetelman [2]... daná citace se odkazuje na přehledovou literaturu Hyspecké a kol. z níž autor čerpal. Dle citační etiky je nutno citovat původní texty, v případě, že tyto nejsou k dispozici, převzít danou citaci jako celek a na její konec uvést ...uvedeno v [XY] ... chyb tohoto typu je v práci cca deset. Zdroje v seznamu literatury by měly být uváděny dle ČSN ISO 690. V experimentální části postrádám detailnější popisky u obrázků mikrostruktur a lomových ploch, takto musí čtenář pátrat složitě v textu. Výčet použitých zkratek a symbolů není úplný a ztěžuje tak orientaci v textu. V případě, kdy není zkratka vysvětlena ani v textu práce, lze pouze dovozovat její význam (např. u rovnice 1 a 2). Přes výše uvedené výtky však lze práci hodnotit jako zdařilou a přínosnou. Práci proto doporučují k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 41638