TOMAN, F. Systém na využití odpadního tepla s tepelným čerpadlem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Bobák, Petr

Dle mého názoru je kvalita práce nadprůměrná. Cíle práce byly splněny velmi dobře, další dílčí hodnocení je přiloženo. Objektivně práci musí posoudit oponent. Z pohledu vedoucího práce mohu uvést, že se student své bakalářské práci věnoval průběžně a aktivně vyhledával konzultace, na které se připravoval. Student prokázal, že je schopen samostatné práce, diskutovat výsledky a vyvozovat závěry. Oceňuji, že se rozhodl navštěvovat nepovinný předmět o problematice tepelných čerpadel, jehož absolvování mělo na kvalitu práce významně pozitivní vliv. V další práci doporučuji studentovi zapracovat na kultivaci svého písemného a grafického projevu. Celkově výkon pana Filipa Tomana hodnotím jako velmi dobrý a doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hejčík, Jiří

Bakalářská práce se zabývá návrhem tepelného čerpadla pro zpětné získání tepla z odpadních vod. Student v práci zpracoval rešeršní část věnovanou provedení tepelných čerpadel a způsobu jímání tepla, obsaženého v odpadních vodách. Praktická část práce je zaměřena na návrh vhodné koncepce tepelného čerpadla, pro využití tepla odpadní vody v Laboratoři energeticky náročných procesů VUT v Brně. V této části student navrhl dvě koncepce tepelného čerpadla, z nichž kriticky zvolil jednu a navrhl pro ni vhodné komponenty. Student prokázal schopnost aplikovat poznatky získané v průběhu studia, splnil cíle zadání a práci tak doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 92601