SIONOVÁ, M. Optické a elektrické vlastnosti nových materiálů pro organickou elektroniku a fotoniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Weiter, Martin

Bc. Marcela Sionová výborným způsobem splnila všechny požadavky specifikované v zadání diplomové práce a prokázala vysokou schopnost samostatné práce odborného charakteru. Při řešení diplomové práce postupovala Marcela Sionová samostatně a to jak při experimentální části práce tak i při následném zpracování a vyhodnocení výsledků. Diplomová práce přináší větší množství zajímavých výsledků, přínosné a cenné je mimo jiné studium vztahů mezi strukturou a vlastnostmi derivátů na diketopyrrolopyrrolu, což umožňuje posoudit jejich vhodnost pro aplikace v organické elektronice a fotonice. Celkově lze konstatovat, že práce bezezbytku naplnila zadání a práci proto doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využívání konzultací při řešení práce B
Závěry práce a jejich formulace A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Přikryl, Radek

Bc. Marcela Sionová splnila všechny požadavky specifikované v zadání diplomové práce. Diplomová práce přináší zajímavé výsledky z oblasti vztahů mezi strukturou a vlastnostmi derivátů na diketopyrrolopyrrolu. K práci mám některé připomínky formální: V práci je chybně uváděn formát zápisu hodnot teploty s jednotkou, chybí mezera mezi hodnotou a jednotkou. Mimo to práce obsahuje 20 drobných chyb a překlepů z nichž pro příklad uvádím: - str. 8 (díky malým k rozměrům) přebývá k - str. 12 (polovodičem, dochází) nemá být čárka a (polovodičem přímém kontaktu.) chybí v - str. 15 (Fermiho hladinu (Ef)) Ef není kurzívou a (rovno nule organický polovodič) chybí čárka v souvětí - str. 19 (materiálů přítomnost) chybí sloveso a podobně. Všechny nalezené chyby byly předány studentce. K práci mám věcné připomínky, které je třeba vysvětlit a uvést na pravou míru (viz dotazy) - Str. 31. "High Tg PPV - Materiál je směsný polymer navržený firmou Merck" - V kapitole 4.2.1.1: „Pro solární články je vhodná co nejmenší absorpce záření v této oblasti, aby docházelo k maximální přeměně světla na elektrickou energii.“ - V kapitole 2.1.3.1 : „První z nich, polovodič typu p, je donorem elektronů.“ Práce je ale jinak zpracována přehledně, proto v případě objasnění věcných nedostatků, které zřejmě vznikly nepozorností autorky, doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 41613