MARKOVÁ, L. Vliv přídavných látek na obsah akrylamidu v tepelně opracovaných potravinách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Bc.Lucia Marková systematicky pracovala na problematike vo výskumnom kolektíve na Výskumnom ústave potravinárskom v Bratislave. Výsledkom je súbor originálnych informácii o možnostiach eliminácie akrylamidu v potravinových matriciach. Oceňujem svedomitý prístup k povinnostiam a voľu systematicky pracovavať na problematike. Dosiahnuté výsledky budú predmetom patentovej ochrany, čo len zvýrazňuje kvalitu dosiahnutých výsledkov.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Práca je spracovaná na výbornej úrovni po obsahovej i formálnej stránke a svedčí o dobrom zvládnutí problematiky odbornej i experimentálnej. Výsledky sú prehľadne spracované a vysvetlené v diskusii. Pripomienky: v grafoch na obr. 13, 16 a 22 odporúčam zobraziť RSD podobne jako je to na ostatných grafoch tohoto typu. Otázka: V perníkoch bol sledovaný obsah aminokyselín (asparagín, kyselina asparagová, glutamín, kyselina glutámová) jednak bez aplikácie asparaginázy, jednak s aparaginázou.Aký je názor diplomantky na možné reakcie týchto aminokyselín v ceste, ku ktorým môže dochádzať ?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 18995