ZAHRADNÍČEK, L. Výroba součástí na ohraňovacím lise [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Peterková, Eva

Bakalářská práce Lukáše Zahradníčka se zabývá technologií ohraňování. Bakalář během řešení práce provedl podrobný průzkum v dané oblasti, čímž prokázal dobré schopnosti pracovat s dostupnou literaturou a vyhledávat potřebné informace. Během řešení student pracoval velmi aktivně a samostatně. Kladně hodnotím především jeho vlastní iniciativu v získávání informací a podkladů v dané firmě. Rozsah a provedení práce zcela odpovídá stanovenému zadání.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Řiháček, Jan

Bakalářská práce předkládá v zásadě obecnou rešerši zaměřenou na ohraňování plechů. Úvod práce je věnován teoretickému základu, na který navazuje popis ohraňovacích nástrojů a strojů, včetně praktického příkladu užití ohraňování při výrobě konkrétní součásti. Práce je uspořádána logicky, i když by obsah mohl být členěn vhodněji. Z některých tvrzení v úvodu i závěru práce vyplývá, že se ohraňováním označuje pouze ostré ohýbání na velmi malé poloměry, což je poněkud zavádějící. V kap. 4.4 zabývající se výrobci ohraňovacích lisů jsou nevhodně jako obrázky použita loga výrobců. Bylo by vhodnější spíše uvést typy nabízených strojů, popř. jejich srovnání. V uvedeném výčtu chybí společnost Amada i když je stroj tohoto výrobce zmíněný v další kapitole příkladu výroby plechového dílce. Mezi další nedostatky patří krom občasných překlepů např.: - na str. 12, obr. 3 není vysvětleno označení v obrázku „x.s“, - na str. 18, obr. 13 chybí popis daných tvarů výřezů, - měnící se velikost písma v použitých vzorcích, - obr. 48 a 49 na str. 33 nekorespondují s odkazy v textu. Přes uvedené nedostatky lze konstatovat, že je práce na dobré úrovni a splnila požadavky zadání. Kladně hodnotím především praktickou ukázku výroby konkrétního dílce i práci s literaturou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 92462