CHMELAŘ, P. Elektronická informační tabule LCD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Zdeněk

V rámci bakalářské práce měl student za úkol navrhnout a zrealizovat elektronickou informační nástěnku řízenou mikrokontrolérem s nezbytnými periferními obvody. Cílem práce bylo vytvoření zobrazovacího zařízení s přístupem na počítačovou síť tak, aby toto zařízení umožnilo zveřejňování informací, výsledků zkoušek a podobných dokumentů v rámci našeho ústavu. Student v průběhu řešení práce nastudoval nezbytné znalosti a provedl internetový průzkum. Dále navrhnul jednotlivé elektronické komponenty, vytvořil pro ně desky plošných spojů, které následně osadil a oživil. Zrealizované komponenty student otestoval a provedl ověření jejich funkčnosti. Systém byl vybaven funkčním programovým vybavením. Výsledky práce student prezentoval. Z tohoto pohledu student splnil všechny body zadání bakalářské práce. Student pracoval samostatně a využíval v nezbytné míře konzultací vedoucího práce. Vlastní práce je na dobré úrovni. Textová část práce je dobře strukturována a obsahuje nezbytné informace o řešení úlohy. Práci proto považuji za spíše lepší, takže prokazuje dobré bakalářské schopnosti studenta. Práci proto doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
84

Posudek oponenta

Franek, Lešek

Cílem práce bylo vytvořit elektronickou nástěnku pomocí Raspberry PI. V rámci práce bylo potřeba nahrát operační systém na Rapberry PI, vytvořit desku s joystickem a ledkami a webové rozhraní pro nahrávání a zobrazování souborů. Celkově lze práci hodnotit jako středně obtížnou po odborné stránce a jako více obtížnou po časové stránce. Student splnil všechny body zadání, zejména dobře se seznámil s konkurenčními systémy, díky čemuž zjistil požadavky na takovýto systém. Koncepce systému je zvolena správně. Zde bych možná vytkl použití SQLite databáze, která vzhledem k absenci vestavěného serveru by způsobila problém, pokud by se chtělo použít více nástěnek s jednou centralizovanou databází obsahu. Na druhou stranu je potřeba pochválit vhodně navržený datový model databáze. K realizaci bylo využito vícero knihoven a frameworků třetích stran, čímž student prokázal, že umí nalézt vhodná řešení a pracovat s nástroji a dokumentací třetích stran. Práce je logicky strukturovaná, původní, zdroje jsou vhodně citovány. Práce svědčí o bakalářských schopnostech studenta.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 94391