VESELÝ, T. Výpočet profilových vodičů pro přípojnice v rozvodných zařízeních [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Jan

Student Tomáš Veselý se ve své bakalářské práci zabývá problematikou výpočtu profilových vodičů pro přípojnice v rozvodných zařízeních. Předložená bakalářská práce je vhodně členěna a kapitoly na sebe navazují. Student v první části popisuje postup dimenzování profilových vodičů, výpočet tepelných a dynamických účinků zkratových proudů. V druhé části se zabývá vytvořením skriptu v programu Excel a vytvořením jednoduchého návodu pro práci se skriptem. Formální zpracování bakalářské práce je na výborné úrovni, jen kvalita některých obrázku je horší. Přístup studenta při řešení práce byl velmi dobrý a vyznačoval se vlastním přínosem a iniciativou. Bakalářská práce splňuje veškeré požadavky kladené na práce tohoto typu a doporučuji ji k obhajobě u státní závěrečné zkoušky. Práci hodnotím 96 body.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Wasserbauer, Vojtěch

Bakalářská práce Tomáše Veselého se zabývá vytvořením programu pro výpočet rozměrů přípojnic. V první části student popisuje typy rozvodných zařízení, vlastnosti a průběh zkratového proudu. Následuje popis postupu při dimenzování vodičů. V hlavní části práce student rozebírá strukturu vytvořeného programu, popisuje princip prováděných výpočtů a vysvětluje způsob ovládání tohoto programu. Hlavním přínosem studenta v této bakalářské práci je program vytvořený v softwaru Microsoft Excel. Do programu je možné zadávat několik sad vstupních veličin. Výsledkem je návrh vhodných rozměrů přípojnic. Bohužel v případě zadání hodnot mimo meze program nijak uživatele o tomto faktu neinformuje, pouze nevytvoří žádné výsledky. Práce je logicky členěná, pochopitelná, zodpovědně zpracována a bude přínosná nejenom při výuce na VUT. Bakalářskou práci hodnotím jako zdařilou a doporučuji ji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 94104