SLÁDEČEK, M. Externí uživatelské rozhraní s USB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Hejátková, Edita

Pan Sládeček se v rámci své stáže v ALPS Electric pod vedením ing. Josefa Nevrlého věnoval uživatelskému rozhraní pro terminály výrobních stanovišť. Jeho úkolem bylo nalézt nízkonákladovou alternativu existujícím komerčním řešením. Již z počátku bylo patrné, že výsledek by mohl nalézt uplatnění v jiných oblastech a individuálních prototypech. Proto jsme po společné dohodě zaměření projektu zobecnili s tím, že výstup jeho práce by mohl být postoupen do veřejné domény, kde by mohl najít uplatnění především u malých a osobních projektů s důrazem na nízké náklady a snadné ruční sestavení. První práce započaly v létě 2015 a pan Sládeček na projektu pracoval svědomitě a kontinuálně až do odevzdání práce. Řešení tedy věnoval značné množství času. V průběhu práce pravidelně konzultoval, ale při řešení postupoval velmi samostatně. Charakter projektu od řešitele vyžaduje značně široký záběr, od znalostí elektroniky, přes návrh a implementaci řídícího software až po mechanický návrh zapouzdření. Při prvotním průzkumu trhu a návrhu základní architektury bylo navíc potřeba mít i podrobně povědomí o současném stavu technologií. Z tohoto pohledu obstál pan Sládeček výborně. V průběhu práce pan Sládeček dodržoval navržený harmonogram. Jeho přístup byl velmi praktický a efektivní. Kromě výsledného prototypu sestavil také několik testovacích verzí a zprovoznil je natolik, aby na nich mohl ověřit některé diskutované koncepty. V software části prokázal pan Sládeček znalosti přesahující běžné znalosti studenta oboru Mikroelektronika. I přesto je vidět že objektový návrh vykazuje jisté nedostatky pramenící z neznalosti pokročilejších vzorů pro návhr objektových architektur. Další drobné výtky by pak směřovaly jen k formální kvalitě výsledné práce. Celkově hodnotím jeho práci výborně

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Ambrož, Jaromír

Cílem bakalářské práce bylo vytvořit externí uživatelské rozhraní s USB. Práce je logicky členěna. V první části práce student provedl rešerši, na jejímž základě bylo sestaveno schéma zapojení a vybrány jednotlivé komponenty. Druhá část práce se věnovala navržení desky plošných spojů, realizaci mechanické části a návrhu softwarového řešení. Student navrhl a prototypově vyrobil montážní box a plošný spoj. V jazyce Python vytvořil knihovny pro obsluhu zařízení. Student prokázal orientaci v problematice při úpravách stávajících knihoven. Celkový výborný dojem z práce mírně narušuje úroveň textu. Z formálního hlediska se v textu objevují méně srozumitelné formulace a nedostatky ve formátování textu. I přes uvedené výtky hodnotím práci jako výbornou.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 94134