TERŠL, M. Založení malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Předložená diplomové práce je velmi dobrá. Pozitivně se dá hodnotit variantní přístup k řešení. S omezenopu mírou se dá předpokládat využití výsledků řešení v praxi. K diplomové práci nemám žádné další doplňující dotazy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Jedná se o solidní diplomovou práci cílenou do netradičního oboru, kterým je sportovní sázení. Diplomant k řešení zvolil variantní přístup. Cíle práce byly dle mého mínění splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení diplomové práce je správný. Diplomant k řešení zvolil adekvátní metody.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Diplomant v řešení diplomové práce prokázal schopnost správně interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Dle mého názoru by navržené řešení mohlo být využito v praxi. Dá se i s určitou mírou předpokládat, že by mohl vzniknout nový mikropodnik. Úspěch nového podniku však není možné predikovat.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Po formální a grafické stránce práce splňuje požadavky kladené na tento druh kvalifikačních prací.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Seznam literárních zdrojů obsahuje knižní tituly a dostatek elektronických zdrojů. Škoda, že v seznamu není obsaženo více titulů anglických.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kostelník, Milan

"Diplomová práce na téma ""Založení malého podniku"" analyzuje možnosti využití analytického softwarů porovnávajícího kurzové sázky. Získáné výsledky provedené analýzy obchodních modelů jsou použity k návrhu na založení podniku. Předložená práce odpovídá stanoveným bodům zadání. Ke splnění vytyčených cílů byly použity adekvátní metody. Diplomová práce splňuje doporučený rozsah a je strukturována do čtyř kapitol. Teoretická část stručně shrnuje použité analýzy s využitím odborné literatury. Analytická i návrhová část jsou čtivé a z textu je patrné, že autor má hluboký vhled do řešené problematiky. Hlavní přínos práce je především v praktické využitelnosti dosažených výsledků. V předložením textu se občas vyskytují hovorové výrazy, drobné překlepy a gramatické chyby. Rovněž jsou zde nedostatky v přímých citacích a použití pevných mezer."

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 91823