KOMÁRKOVÁ, J. Analýza a hodnocení rizik technologií výstavby stavebních konstrukcí v prostředí integrovaného systému řízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Vymazal, Tomáš

Diplomová práce je zpracována na velmi dobré úrovni a naplňuje požadavky na závěrečnou magisterskou práci. Práce je členěna jasně a přehledně do logických celků, závěr práce je konkrétní. Diplomantka prokázala schopnost řešit zadanou inženýrskou úlohu. Práci hodnotím stupněm "B" a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomová práce naplnila cíle zadání a svým rozsahem odpovídá požadavkům na závěrečnou magisterskou práci.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C Zpracování teoretické části je na dobré úrovni. Je v ní popis dalších standardů a systémů řízení, které nejsou pro řešení diplomové práce relevantní. Obrázek 1 není ze zdroje, na který se diplomantka odkazuje. Oceňuji popis stávajícího stavu prostřednictvím údajů českého statistického úřadu.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Analytická část je zpracována přehledně. K použitým metodám a ni k dalšímu nemám připomínky.
Odborná úroveň diplomové práce A Práce je na velmi dobré odborné úrovni. Diplomantka prokázala schopnost řešit inženýrskou úlohu s využitím doporučených i vlastních zdrojů.
Přínos pro praktické i teoretické využití B V diplomové práci jsou užity metody a nástroje managementu rizik, které mohou sloužit jako vodítko pro další technologie či subjekty. Masové rozšíření do stavební praxe nepředpokládám.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Práce s literaturou je na velmi dobré úrovni, zdroje jsou řádně citovány v souladu s výše uvedenými normami.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Po formální práce je práce na standardní úrovni. Vytýkám číslování odstavců bez další návaznosti, označení příloh, příliš mnoho definicí a
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Bednářová, Bronislava

Diplomová práce splnila vytyčené cíle a diplomantka prokázala, že dokáže získané schopnosti aplikovat při řešení dané problematiky. Práce je na vysoké úrovni a přes nedostatky hodnotím stupněm "B", doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Bez výhrad.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Přístup k řešení diplomové práce je správný.Kladně hodnotím výběr a použití metod pro analýzu a posouzení rizik.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Teoretická i praktická část jsou důsledně propracovány. Velmi kladně hodnotím použití softwaru BowTieXP.
Obtížnost a správnost řešení B Výstupy diplomové práce jsou kvalitní a daná problematika je řešena správně.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Výstupy této práce mohou být pro další technologie či subjekty přínosem.
Odborná jazyková úroveň B Diplomová práce je po jazykové stránce zpracována na vysoké úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C Důvodem sníženého hodnocení jsou nedostatky ve vizuální propracovanosti tabulek a textu.
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 91443