PTÁČEK, Z. Vliv provedení zateplení administrativní budovy na výdaje spojené s jejím provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Čech, Josef

Studen nás ve své teoretické části diplomové práci nejdříve seznámil se základními pojmy a platnou legislativou, která se řešené problematiky dotýká a nezapomněl ani na možnosti čerpání dotací. Následně nás seznámil s jednotlivými druhy tepelných izolací, výplněmi otvorů a způsoby zateplení objektu. V praktické části popsal řešenou administrativní budovu a navrhl tři varianty zateplení administrativní budovy. Spočítal náklady na provedení jednotlivých variant zateplení, stanovil, o kolik se sníží náklady na vytápění po provedení jednotlivých variant a nakonec provedl ekonomické vyhodnocení prosté návratnosti u jednotlivých navržených variant bez využití dotačních programů a s využitím dotačních programů. Student svou prací prokázal, že se v dané problematice velmi dobře orientuje. Práce je po analytické stránce zpracována na dobré úrovni. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Student splnil cíl diplomové práce.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Teoretická část je zpracována na dobré úrovní. Čekal jsem však trochu více vlastní tvorby.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Úroveň zpracování podkladů vstupních dat i zvolené použité metody jsou v pořádku. V závěru práce postrádám graf, ve kterém by byly jednoduše vizuálně porovnatelné zjištěné výsledky u jednotlivých variant. V rozpočtu u staveništního přesunu hmot bych doporučil zachovat jen položku přesun hmot pro opravy a údržbu do výšky 12 m a položku přesun hmot, opravy vnějších plášťů výšky do 25 m bych doporučil vypustit z důvodu duplicity.
Odborná úroveň diplomové práce B Odborná úroveň diplomové práce je v pořádku, i když se zde vyskytuje pár nepřesností.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce má přínos pro praktické i teoretické využití.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A K práci s literaturou nemám připomínky. Doporučil bych však rozdělit seznam použitých zdrojů pro lepší přehlednost např. na literaturu, právní předpisy a elektronické zdroje.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Všechny obrázky, tabulky i grafy jsou očíslovány a popsány. Text je většinou zarovnaný do bloku, ale vyskytují se zde i strany, na kterých je text zarovnán vlevo. V textové části se vyskytují překlepy. Text některých obrázků a grafů je hůře čitelný.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Bradáč, Albert

Práce je komplexní. Diplomant se zabývá problematikou po stránce teoretické i praktické, posuzuje tři pdrobně rozvedené varianty zateplení. Důsledně uvádí prameny k textu i obrázkům. Úroveň práce podstatně snižuje neuspokojivá úroveň po stránce gramatické.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň D
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 91328