ROSENBERG, M. Vysokorychlostní přenos dat v mobilních a bezdrátových sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Mácha, Tomáš

Zadání diplomové práce bylo splněno. Student pravidelně konzultoval své dílčí výsledky a k zadanému problému přistupoval velmi iniciativně. Navrhuji známku výborně, A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Martinásek, Zdeněk

Úkolem diplomové práce bylo vytvoření dvou nových laboratorních úloh, což bylo bezesporu splněno. V úvodní části práce je detailně popsána teorie (48stran) a hned následují dvě navržené laboratorní úlohy ve finálním provedení (35stran). Zcela zde CHYBÍ vlastní postup řešení, realizace experimentálních pracovišť, řešení vzniklých problémů, konfigurace atd. Tento způsob psaní diplomové práce považuji za nevhodný, je zde prakticky popsán jen výsledek práce bez jakéhokoli postupu řešení. Student se měl více soustředit na vlastní řešení a přínos!! Z dosažených výsledků je patrné, že student pracoval na své práci svědomitě a se znalostí věci. Velký počet vysvětlujících obrázků vhodně doplňuje text a činí jej srozumitelným. Kvalitu práce snižují drobné formální chyby např: před některými odrážkami chybí dvojtečka, v některých větách se objevuje slovenština např: str 43 Okrem základních komponentů… Dle mého názoru délka 20str na jednu laboratorní úlohu je mnoho. Zcela nevhodně je také řešen úkol 12 první laboratorní úlohy „Vymažte jenom Vámi provedené změny v konfiguračním souboru sip.conf“, protože dle mých zkušeností hned první student smaže důležitý řádek v konfiguračním souboru a způsobí tím nefunkčnost lab. úlohy. Vhodnější řešení by bylo připravit dávkový soubor, který provede automatickou obnovu. K práci nemám další výhrady a navrhuji hodnotit známkou velmi dobře, B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 40018